Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ευρωπαϊκό ναυάγιο ενώ ο ιός εξαπλώνεται

Τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια των Ευρωπαίων τεχνοκρατών να δώσουν μια πειστική λύση που θα διατηρήσει τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αριθμός ρεκόρ παγκοσμίως καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Κοντά στο 1.500.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μετά από 16 ώρες συζητήσεων δεν επήλθε συμφωνία στο Eurogroup με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργάνου να διακόψει τη συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη.
Η νέα αύξηση-ρεκόρ των θανάτων ανεβάζει σε 12.722 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), Ιταλό-Αμερικανός καθηγητής Μάουρο Φεράρι, υπέβαλε την παραίτησή του, εκτιμώντας ότι απέτυχε να πείσει τις Βρυξέλλες πως χρειάζεται ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου Covid-19.
Σε 1.832 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα. Στους 81 ο αριθμός των θυμάτων.
Πώς θα γίνουν οι διορθώσεις για το επίδομα των 800 ευρώ.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» την κατάσταση πριν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού.

«Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο στον μαραθώνιο», δήλωσε ο δρ. Χανς Κλούγκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου