Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

13033: Έτοιμη η κοινωνία για το ψηφιακό άλμα

Σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι το 13033 ήταν μια πολύτιμη εμπειρία.Για μια πολύτιμη εμπειρία που καθιστά την κοινωνία έτοιμη για το ψηφιακό άλμα, κάνει λόγο ο Κυριάκος Πιερρακάκης σχετικά με το 13033. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι «εδώ και λίγες ώρες το 13033 έπαψε να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας, όπως συνέβαινε επί 42 ημέρες. Πλέον κάθε μας μετακίνηση γίνεται χωρίς SMS, χωρίς έντυπο, χωρίς ανησυχία μήπως ξεχάσαμε να στείλουμε μήνυμα πριν βγούμε - αλλά με σταθερή την ανάγκη να μείνουμε ασφαλείς και να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης».

Όπως συμπλήρωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κλήθηκε να υλοποιήσει - σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους - ένα σύστημα για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών μέσα σε λίγες ώρες, μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βρεθήκαμε να βιώνουμε και να πολεμάμε«Προσπαθήσαμε να σκεφτούμε καινοτόμα, εφαρμόζοντας κάτι που δεν είχε εφαρμοστεί σε άλλη χώρα μέχρι εκείνη τη στιγμή» είπε και κατέληξε: 

«Το 13033 υπήρξε μια πρωτοβουλία που κατέστησε την τεχνολογία εργαλείο ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που αποτελεί πάγιο στόχο μας. Η εμπειρία αυτών των ημερών είναι για εμάς πολύτιμη. Διαπιστώσαμε ότι οι πολίτες είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι για το ψηφιακό άλμα. Και δεσμευόμαστε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει».


Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στείλαμε 110 εκατ. SMS και το μέσο ημερήσιο ποσοστό επιτυχίας, δηλαδή το ποσοστό των μηνυμάτων που είχαν τη σωστή δομή για τη δήλωση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, διαμορφώθηκε σε 94,2%, ενώ υπήρξαν πολλές ημέρες όπου το ποσοστό ξεπέρασε το 99%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου