Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ο Τσίπρας πέταξε το γάντι - Και τώρα, τι;

Οι δυο συναντήσεις με τον Παύλο Πολάκη πριν τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κυριακάτικη Αυγή». Αν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που «φωτογραφίζει» έψαχναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν τους «φωτογραφίζει» μέσω της συνέντευξής του στην «Κυριακάτικη Αυγή» ο Αλέξης Τσίπρας αναζητούσαν χθες πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος μπορεί να μην μίλησε με ονόματα για τα ποια στελέχη του θεωρεί υπεύθυνα για την εσωστρέφεια που επανήλθε στην Κουμουνδούρου, αλλά και για αρνητικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, αλλά με τις περιγραφές του τα …έδειξε!

Το βέβαιον είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογραφίζει» ευθέως τρία στελέχη του:

- Τον Παύλο Πολάκη, τον περιλαμβάνει σε περισσότερες από μια παραγράφους της συνέντευξής του. Όπως, άλλωστε, αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας» ο Αλέξης Τσίπρας είχε δυο κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας στα γραφεία του στην Κουμουνδούρου για το επίμαχο θέμα των επιθετικών του δηλώσεων προς τρίτους, που αποτελούν τη «χαρά» της Νέας Δημοκρατίας! Συναντήσεις που ειπώθηκαν πολλά και ήταν «δύσκολες», καθώς οι δυο άνδρες συνδέονται με προσωπική φιλική σχέση.

- Τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη, για το θέμα του πόθεν έσχες, παρότι δεν του καταλογίζει καμία παράνομη πράξη. «Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας», είναι η σχετική παράγραφος της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε και τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του, ο οποίος μάλιστα και έχει μπει στο στόχαστρο της ΝΔ και έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη δραστηριότητα στις Βρυξέλλες.


- Τον Πάνο Σκουρλέτη, κυρίως για τις δηλώσεις του περί «νεοαυριανιστών» στον ΣΥΡΙΖΑ. Η παραπάνω παράγραφος –και όχι μόνο- αφορά ευθέως και τον Γραμματέα του κόμματος, γεγονός που μαρτυρά ότι υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στην κορυφή της Κουμουνδούρου, ενώ προϊδεάζει και για εξελίξεις μετά (;) το συνέδριο:
Ο Αλέξης Τσίπρας, βεβαίως, «φωτογραφίζει» και άλλα στελέχη, περιγράφοντας με μελανά χρώματα μια κατάσταση, όπως πχ όταν αναφέρει πως «είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα». Είναι φανερό πως στο στόχαστρό του είναι ηγετικά στελέχη τάσεων όταν κάνει λόγο για «προσωπικές στρατηγικές και άγονες ομαδοποιήσεις»- αλλά ποια είναι ακριβώς αυτά τα στελέχη; Ενδιαφέρον εμφανίζει και η αναφορά του σε … «ναρκισσισμούς», αλλά-πάλι- ποιον ή ποιους εννοεί;

Έχει δε ενδιαφέρον τι αποτελέσματα θα έχει η συνέντευξη αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός ενός κόμματος, πχ, δεν είναι για να λέει δεύτερη φορά- έχει, συνεπώς, έτοιμη την επόμενη κίνησή του για το όταν τα φαινόμενα αυτά επαναληφθούν; Και όσοι «φωτογραφίζονται» από τον πρόεδρό του κόμματός τους θα δεχθούν τις έμμεσες προειδοποιήσεις του ή πώς θα αντιδράσουν; Θα αφήσουν το θέμα να «ξεχαστεί» για να συνεχίσουν την ίδια στρατηγική, θα θέσουν το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, θα αντιδράσουν δημοσίως; Και ποιος είναι ο οδικός χάρτης της ηγεσίας για το κόμμα; Περισσότερα, όμως, προσεχώς...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου