Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Νέα δημοσκόπηση: Σαφές προβάδισμα ΝΔ με 14 μονάδες, μείωσε δύο μονάδες τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει το σαφές προβάδισμα της ΝΔ, ωστόσο μετά από καιρό δείχνει κάποια νέα δεδομένα.Μικρό ψαλίδισμα της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Prorata σε έρευνα στον γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών σε όλη την επικράτεια κατά το διάστημα 22-26 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα της τάξεως των 14 μονάδων, μειωμένη κατά δύο μονάδες σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από περίπου ένα μήνα. Η μείωση της διαφοράς προκύπτει καθώς το κυβερνών κόμμα χάνει δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει σταθερό.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθερά στην τρίτη θέση με χαμηλά ποσοστά παραμένει το Κίνημα Αλλαγής (5%) και ακολουθούν ΚΚΕ (4%), Ελληνική Λύση (3%) και ΜέΡΑ24 (2,5%).


Στη δημοσκόπηση, το νέο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, συγκεντρώνει ποσοστό 1,5% και η Χρυσή Αυγή 1%.


Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 22% τον Γιάνη Βαρουφάκη, το 10% τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου