Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σκορπά πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες για καμπάνιες

Τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη εξακολουθεί να έχει στο στόχαστρο η Κουμουνδούρου μία ημέρα μετά την προτροπή της προς τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει εξαιτίας των χειρισμών του στα ζητήματα που αφορούν την υποδοχή τουριστών από άλλες χώρες. Συγχρόνως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας αυτή τη φορά ότι οι πρωτοβουλίες για την ανάθεση της τουριστικής καμπάνιας σε ιδιώτες συντονίζονται από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Στιβ Βρανάκη.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς σύμφωνα με διαρροές προς τον Τύπο μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ τελούν υπό παραίτηση επειδή αρνούνται να υπογράψουν σκανδαλώδη -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece.

H αρμόδια τομεάρχης Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε τον υπουργό Τουρισμού για καταστρατήγηση κάθε όρου διαφάνειας καθώς αναθέτει απευθείας και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα στην εν λόγω εταιρεία την προώθηση και προβολή της χώρας στο εξωτερικό, αρμοδιότητα που ανήκει κύρια και αποκλειστικά στον ΕΟΤ, όπως εξηγεί. Προσθέτει, πως ο κ. Θεοχάρης όχι μόνο υποβαθμίζει τον ΕΟΤ προς όφελος λίγων και συγκεκριμένων αλλά συγχρόνως αδιαφορεί για την απόφαση της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων με βάση την οποία η επίμαχη ΠΝΠ θέτει ζητήματα συμβατότητας προς το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο.

Οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται μία ημέρα πριν από την εκδήλωση που διοργανώνει αύριο το Μέγαρο Μαξίμου για τον τουρισμό ο οποίος καλείται από την αξιωματική αντιπολίτευση «αντί να επιχειρεί να καρπωθεί επικοινωνιακά δήθεν επιτυχίες του τουρισμού, να βάλει τέλος τώρα στο σκάνδαλο αυτό που συντελείται και για το οποίο φέρει ξεκάθαρα την ευθύνη ο ίδιος.

«Την ώρα που οι επαγγελματίες του τουρισμού αγωνιούν για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι βλέποντας την κυβέρνηση να τούς έχει εγκαταλείψει στο έλεος της πανδημίας, ο υπουργός σκορπάει πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες για καμπάνιες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως οι άνθρωποι του τουρισμού δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη φιέστα του κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου