Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο Μητσοτάκης να θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την τουρκική παραβατικότητα

«Απαιτείται ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ«Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με γνώμονα την ειρήνη, το διάλογο, τη συνεργασία, το διεθνές δίκαιο και την προάσπιση και κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Όπως σημείωσε μιλώντας στη Βουλή, χθες ήταν η επέτειος της Συμφωνίας των Πρεσπών, «αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που επίλυσε επωφελώς για τη χώρα μας ένα πρόβλημα δεκαετιών. Ένα από τα επιχειρήματα που είχαμε αναπτύξει ήταν ότι απελευθέρωσε διπλωματικό κεφάλαιο και διεύρυνε τις συμμαχίες μας για την εξωτερική μας πολιτική στα κρίσιμα θέματα της αντιμετώπισης της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας».

«Για τη συμφωνία της ΑΟΖ με την Ιταλία δηλώσαμε ότι είναι ένας συμβιβασμός σε θετική κατεύθυνση, απαιτείται όμως να ακολουθήσει η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο και η εντατικοποίηση των προσπαθειών σύναψης ανάλογων συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Αλβανία» τόνισε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «απαιτείται ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και την ανάγκη ο πρωθυπουργός να θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα των απειλών, της παραβατικότητας της Τουρκίας και των ανάλογων κυρώσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου