Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

«Δύσκολο κλίμα», αλλά και «απόφαση αντεπίθεσης» από τον ΣΥΡΙΖΑ- Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου

«Να διευκολύνει την κατάσταση» ζήτησαν από τον Νίκο Παππά οι Τσακαλώτος και Φίλης. Η δευτερολογία του πρώην υπουργού, που φέρεται να ανέλαβε ευθύνες και επί της ουσίας. Η τακτική του Αλέξη Τσίπρα που πιστεύει στην «ολική επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρότι στην παρούσα φάση η Κουμουνδούρου δείχνει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Δύσκολο ήταν -σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας»- το κλίμα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς το θέμα με τον Νίκο Παππά επισκίασε στρατηγικά θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Σάββατο στη συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος.

Στελέχη του κόμματος, όπως οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ήταν μεταξύ εκείνων που άσκησαν σκληρή κριτική στον Νίκο Παππά. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , μάλιστα, φέρεται να ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση Παππά, ζητώντας του να «διευκολύνει την κατάσταση», θέση που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες εξέφρασε και ο Νίκος Φίλης.

Το όλο κλίμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», προκάλεσε και δεύτερη παρέμβαση του Νίκου Παππά (η πρώτη ήταν αμέσως μετά την τοποθέτηση Τσίπρα και το περιεχόμενό της, σε γενικές γραμμές, δημοσιοποιήθηκε), αναλαμβάνοντας και «επί της ουσίας» -όπως φέρεται να είπε- την ευθύνη για τα λάθη που σημειώθηκαν.


«Δεν το χειρίστηκε καλά» φέρεται, μάλιστα, να είπε σε μια παρέμβασή του στη συζήτηση για τον Νίκο Παππά ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε άλλες λεπτομέρειες για το τι εννοεί.

Η «κίτρινη κάρτα», πάντως, του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Παππά και ενώ ουδείς γνωρίζει τι άλλα στοιχεία θα δημοσι0ποιηθούν το επόμενο διάστημα, δείχνει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος χωρίς βεβιασμένες ενέργειες, να προχωρήσει σε τομές στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, ξεκινώντας μετά τη συνεδρίαση της ΚΕΑ και με ημερομηνία σταθμό το Συνέδριο του φθινοπώρου. 

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, φέρεται να πιστεύει πως μπορεί να επιτευχθεί η «ολική επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι στην παρούσα τουλάχιστον φάση η Κουμουνδούρου μοιάζει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου