Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Αυτές είναι οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία - Κατατέθηκαν στη Βουλή

Αυτές είναι οι συμφωνίες για την ΑΟΖ που υπέγραψε η Ελλάδα με την ...Κατατέθηκαν προς κύρωση στη Βουλή οι συμφωνίες της Ελλάδας για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.Κατατέθηκαν προς κύρωση στη Βουλή, αφενός η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου «για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο Κρατών» και αφετέρου η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας «για την οριοθέτηση των αντίστοιχων Θαλασσίων Ζωνών τους».

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, η σχετική συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα ενώ την Τετάρτη θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ολομέλεια του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε χθες, Τρίτη, τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.

Δείτε την αιτιολογική έκθεση για τη συμφωνία με την Αίγυπτο ΕΔΩ και ΕΔΩ το σχέδιο νόμου με τα άρθρα και τα παραρτήματά της.
Δείτε την αιτιολογική έκθεση για τη συμφωνία με την Ιταλία ΕΔΩ και ΕΔΩ το σχέδιο νόμου με τα άρθρα και τα παραρτήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου