Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Γιατί «φαγώνεται» ο Βασίλης Κικίλιας, αφού η αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι επιτυχής;

Το Μαξίμου αφαιρεί όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες από τον υπουργό Υγείας και τις παραχωρεί στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, μετατρέποντάς τον στον ισχυρό άνδρα της υγείας.Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η απόφαση του πρωθυπουργού να αφαιρέσει σημαντικότατες αρμοδιότητες από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τον κορονοϊό και γενικότερα την υγεία και ενώ είχαν προηγηθεί οι διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση.

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφαιρέθηκαν από τον υπουργό Υγείας αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, τους διορισμούς των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών. Στην ουσία του απομένουν η νομοθετική πρωτοβουλία –κάτι για το οποίο αποφασίζει το «επιτελικό κράτος», δηλαδή το Μαξίμου- και η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του ΝΣΚ.

Αντιθέτως, αναβαθμίζεται πολύ ο ρόλος του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, που αναλαμβάνει πολλές και ουσιαστικές αρμοδιότητες, όπως τα νοσοκομεία, τους διορισμούς των διοικητών των νοσοκομείων, τις προσλήψεις στην υγεία, τους διορισμούς των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και, ταυτόχρονα τίθεται και επικεφαλής του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ, που θα ελέγχει ποιότητα υπηρεσιών των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών!

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, με άλλα λόγια, αν και διατηρεί τον τίτλο του υφυπουργού και λαμβάνει συνεπώς τις αρμοδιότητές του από τον υπουργό, μετατρέπεται με βάση το ΦΕΚ της 11ης Αυγούστου σε κανονικό αναπληρωτή υπουργό, ίσως –ατύπως- και σε πραγματικό υπουργό Υγείας.


Αν, όμως, όλα πάνε καλά στην αντιμετώπιση του καρονοϊού και την υγεία, όπως επιμένει η κυβέρνηση, γιατί αυτές οι αλλαγές στο αρμόδιο υπουργείο; Εφόσον όλα πάνε καλά, δεν είναι επικίνδυνοι τέτοιοι πειραματισμοί ενώ η πανδημία επανέρχεται; Τι πραγματικά λοιπόν συμβαίνει και επιρρίπτονται οι ευθύνες στον υπουργό Υγείας, με την αφαίρεση όλων των αρμοδιοτήτων του και –ουσιαστικά- τον πολιτικό ευνουχισμό του;

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Βασίλης Κικίλιας είναι πρώτος υπουργός σε δημοτικότητα, σε όλες τις δημοσκοπήσεις!


Βασίλης Σκουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου