Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ξένοι πράκτορες στη Μόρια; Και είναι ακόμα στη θέση τους οι αρμόδιοι υπουργοί;


Αφού δεν έδωσαν λύσεις ξεκίνησαν την «εργαλειοποίηση» της τραγωδίας στη Μόρια, με στόχο το ακροδεξιό ακροατήριο.Αυτό που έγινε στη Μόρια είναι ασφαλώς μια τραγωδία για το νησί, με άγνωστη ακόμα την εξέλιξη της υπόθεσης.Χιλιάδες άνθρωποι στα βουνά, ατάιστοι και άπλυτοι, κάποιοι από αυτούς με κορονοϊό και με μεγάλη αγανάκτηση για τα όσα διαβιώνουν. Και ένα νησί, που έχει γίνει αποθήκη ψυχών, αφού η κυβέρνηση αποδέχτηκε να γίνει η Λέσβος, όπως και άλλα ακριτικά νησιά, όπως και η χώρα ολόκληρη «αποθήκη ψυχών» για να μην μεταφερθούν στην Ευρώπη.

Κανένας δεν γνωρίζει ακόμα πώς θα εξελιχθεί στην πορεία το θέμα και καλό είναι να συμβάλλουν όλοι να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις, πρωτίστως να μην έχουμε θανάτους και συγκρούσεις. Να συγκροτηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, που να επιμερίζει τα βάρη και στις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα, άντε και στην Ιταλία.
Από τα χαράματα, ωστόσο, η κυβέρνηση, μέσω των πλέον αρμοδίων στελεχών της, άρχισε την «εργαλειοποίηση» του προβλήματος, με απίστευτες δηλώσεις, όπως πχ όπως ότι η Μόρια κάηκε από έξωθεν παρέμβαση ή και ότι υπήρχαν ξένοι πράκτορες στη δομή!


Αν, όμως, υπήρχαν ξένοι πράκτορες στη Μόρια, σήμερα το πρωί το ανακαλύψαμε; Πώς επιτρέπαμε ξένους πράκτορες; Δεν θα έπρεπε ήδη να ζητηθούν οι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών, όπως ευστόχως κόμματα της αντιπολίτευσης ήδη ζητούν; Άκουσα επίσης ότι ήταν και …τουρκικά drones που καθοδήγησαν το κάψιμο- τι έγινε ρε παιδιά, δεν τα πήραμε …χαμπάρι να τα ρίξουμε; (Ακόμα και η «εργαλειοποίηση» βλέπετε, θέλει λίγη σοβαρότητα, λίγη αληθοφάνεια).

Ακόμα και «υποκινούμενοι προβοκάτορες» να υπήρξαν, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη, γιατί τους άφησαν να κυκλοφορούν και να κάψουν τη δομή; Δεν το ξέρουν η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ-τόσους ανθρώπους έχουν εκεί!

Το πώς κάηκε η Μόρια, βέβαια, θα το διαπιστώσουν οι ανακρίσεις των αρμοδίων αρχών. Η ανάγκη κάποιων να κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά, ιδίως όταν το «’Ορουτς Ρέις» συνεχίζει να «σουλατσάρει» όλο και πιο κοντά στο Καστελλόριζο, είναι κατανοητή, αλλά όχι αποδεκτή.


Ας σταματήσουμε επιτέλους να παίζουμε με το προσφυγικό- μεταναστευτικό και με τις ζωές των ανθρώπων, ελλήνων ή όχι! Ας σταματήσει να αποτελεί η χώρα, ιδίως τα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποθήκες ψυχών! Και από εκεί πέρα, αν κάποιος έχει αποδείξεις για «ξένους πράκτορες», ας τις καταθέσει! Ιδίως εάν εκπροσωπεί την κυβέρνηση-μόνο που θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι αρμόδιοι υπουργοί που το επέτρεψαν!


Βασίλης Σκουρής
ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου