Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Χαλκιδική : Έγκριση 59 νέων γεωτρήσεων για «χρυσοφόρα» κοιτάσματα

Τη διενέργεια 59 νέων ερευνητικών βαθιών γεωτρήσεων για την περαιτέρω διερεύνηση του κοιτάσματος των Μαύρων Πετρών, «το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λειτουργία με συνεχώς μειούμενα αποθέματα», ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κατ΄ απαίτηση της «Ελληνικός Χρυσός» η σύμβαση μεταβίβασης θα τροποποιηθεί ενώ κρυφό παραμένει «το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο» της εταιρείας. Κατά την ανακοίνωση, «στόχος είναι η επέκταση του χρόνου ζωής των μεταλλείων κατά τουλάχιστον 8 έτη, με τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Σημαντικό είναι και το ότι το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε περιοχές εκτός του οικισμού της Στρατονίκης (Δήμος Αριστοτέλη), σηματοδοτώντας την σταδιακή απομάκρυνση της υπόγειας μεταλλευτικής δραστηριότητας μακριά από το χωριό».

Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει τα αυτονόητα εκ του ρόλου, όπως ότι η έγκριση χορηγήθηκε υπό συγκεκριμένους όρους, η παράβαση των οποίων συνεπάγεται την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τον νόμο ή/και την ανάκληση της εγκριτικής απόφασης
.


avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου