Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν ένα νέο αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο!

"Αδιέξοδο
αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η πανδημία είναι σε επικίνδυνη έξαρση και οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς. Η ύφεση γονατίζει την πραγματική οικονομία. 
Η ανεργία καλπάζει και οι εργαζόμενοι βιώνουν την αναφάλεια και τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους. 

Σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ακολουθήσει μια επεκτατική και εμπροσθοβαρή πολιτική ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της εργασίας, της ζήτησης και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που ενώ έχουν απελευθερωθεί λιμνάζουν. 


Εκμεταλλεύεται ως πρόσχημα την κρίση της πανδημίας για να αναδιαρθρώσει την οικονομία υπέρ των μεγάλων και ισχυρών, αφήνοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην τύχη τους, και προχωρά στην πλήρη κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Εφαρμόζει τις πλέον ακραίες και αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές, την ώρα που η Ευρώπη στρέφεται σε δημόσιες πολιτικές και χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της εργασίας. Θλιβερή παραφωνία ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ότι η εργασία στην Ελλάδα είναι «ακριβή και απαιτείται περαιτέρω ελαστικοποίηση της». 


Το δήλωσε αυτό απευθυνόμενος σε εργαζομένους που βρίσκονται είτε σε αναστολή σύμβασης, είτε σε υποχρεωτική μείωση μισθού και εκ περιτροπής εργασία, υποχρεωτική επιβολή απλήρωτων υπερωριών και μείωση του δώρου των Χριστουγέννων. 


Η ανακοίνωση αλλάγής του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 προμηνύει περαιτέρω σκληρές επιλογές εις βάρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους. 

Ο υπουργός εργασίας προανήγγειλε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο θα αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στην τηλεργασία, χωρίς τις αναγκαίες διασφαλίσεις για τους εργαζομένους, στην κατάργηση του συστήματος των υπερωριών και στη θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριακών ωρών εργασίας με αντάλλαγμα υποχρεωτικά ρεπό. 


Θεσμοθετείται δηλαδή η απλήρωτη εργασία πλήττοντας τη βασική αρχή της μισθωτής εργασίας όπως κατακτήθηκε τα τελευταία εκατό χρόνια. Προαναγγέλεται ταυτόχρονα η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, σύμφωνα με το σχέδιο Πισσαρίδη, που θα υπονομεύσει το δημόσιο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, καταλύοντας την αρχή της αλληλεγγύης των γενεών και καταδικάζοντας τους νέους ασφαλισμένους στο ρίσκο και την αβεβαιότητα. 


Η κυβέρνηση είναι εμφανώς θορυβημένη από το μαζικό αντιφασιστικό δημοκρατικό κίνημα που εκδηλώθηκε, την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και τις έντονες αντιδράσεις στον «εργασιακό Αρμαγεδδώνα» που απεργάζεται. 

Συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην επικοινωνιακή πολιτική και γι΄αυτό επιχειρεί με κάθε μέσο να ανασυστήσει το «αντι – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». 
Ματαιοπονεί! 

Γιατί, σήμερα, τα διλήμματα είναι καθαρά και κρίσιμα απέναντι στη δεξιά, τη συντήρηση, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και τις επώδυνες συνέπειες τους. 

Γιατί, διαμορφώνεται ένα κοινωνικό μετώπο του κόσμου της εργασίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των αγροτών, των ανέργων και των νέων ανθρώπων, που ζουν στην αβεβαιότητα, απέναντι στις αντιδραστικές κυβερνητικές πολιτικές. 

Γιατί, με τις προτάσεις και τις δράσεις μας αναδεικνύουμε καθημερινά ότι είναι αναγκαίος και εφικτός ένας άλλος προοδευτικός δρόμος προοπτικής, ασφάλειας και δικαιοσύνης, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας και να εκφράζει τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας!"


Άρθρο στα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου