Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τη «χρυσαυγίτικη» ανάρτηση στελέχους της ΟΝΝΕΔ

Για νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος που δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. αναφερόμενος στον Δημήτρη Κοντζέ, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στη Νέα Σμύρνη. Αιτία για την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε ανάρτηση του Δ. Κοντζέ στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Κάτι κόπρους που σκούζανε στο πολυτεχνείο δεν τους ξέρεις μάλλον. Αυτοί τρώνε τις φάπες. Αντε και στα τραίνα».
Σημειώνεται ότι τη φράση «στα τρένα» τη χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τη συγκέντρωση και μεταφορά των αιχμαλώτων, των Εβραίων και των αντιστασιακών προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Ο Δημήτρης Κοντζές προχώρησε σήμερα «σε μια αήθη επίθεση εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ «εκπροσωπώντας το "νέο ήθος" της ελληνικής δεξιάς επιδόθηκε σε έναν συνδυασμό χυδαιολογίας και τραμπουκισμού που απέληξε στην εφιαλτική προσταγή «άντε και στα τρένα». Οι νοσταλγοί του Ολοκαυτώματος δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Καμία ανοχή στον χρυσαυγιτισμό!»

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την καταδίκη των απόψεων του Δημήτρη Κοντζε και καλεί τη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Κοντζές, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, «κατέβασε» τους προσωπικούς λογαριασμούς του σε facebook και twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου