Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Καταγγελίες για μη καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών σε προσωρινές συντάξεις ΙΚΑ

Με δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε καταγγελίες συνταξιούχων ΙΚΑ, οι οποίοι πληρώθηκαν τις συντάξεις τους χωρίς αύξηση και αναδρομικάΓια καταγγελίες συνταξιούχων ΙΚΑ, οι οποίοι εισπράττουν προσωρινές συντάξεις κι ενώ πληρώθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου δεν είδαν αύξηση ούτε αναδρομικά, όπως ανέμεναν, κάνει λόγο η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Το υπουργείο Εργασίας με δελτίο Τύπου στις 24/11 εξήγγειλε την αύξηση των προσωρινών συντάξεων για τους 30.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν την προσωρινή τους σύνταξη για να μπορούν στοιχειωδώς να επιβιώσουν. Υπάρχουν, όμως, καταγγελίες από συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ, οι οποίοι πληρώθηκαν οι συντάξεις τους στις 24 και 25 Νοεμβρίου ότι καμία αύξηση δεν είδαν στις συντάξεις τους», αναφέρει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

«Καλούμε τον κ. Βρούτση να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν, και σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες, πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση. Υπενθυμίζουμε ότι ο περίφημος “ψηφιακός eΕΦΚΑ” δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει μέχρι σήμερα ούτε την αύξηση για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένουν την υλοποίηση του νόμου από τον Φλεβάρη», προσθέτει η ίδια.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, αναφέρουν, πως δεν προκύπτει από τις υπηρεσίες ζήτημα τεχνικών αστοχιών και αποδίδουν την μη αύξηση ορισμένων προσωρινών συντάξεων στο πλαφόν που συνεχίζει να ισχύει και παραμένει στο ύψος δυο εθνικών συντάξεων, δηλαδή στα 768 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου