Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια ζητά ο Τσίπρας

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και το «έλλειμμα διαφάνειας και λογοδοσίας» της κυβέρνησης, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση για διάστημα μεγαλύτερο από 9 μήνες, σταδιακά και όλο και πιο έντονα, επικαλείται την κατάσταση της υγειονομικής κρίσης του covid-19 και την αξιοποιεί κυρίως ως ευκαιρία για αυθαίρετες, αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές πρακτικές», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και προσθέτει: «Νομοθετώντας μέσω σωρείας Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, μέσω πλείστων κατεπειγόντων σχεδίων νόμου και μέσω εκτενών τροπολογιών της ύστατης στιγμής, διευκολύνει την επιβολή των ιδεοληπτικών πολιτικών της και προωθεί ρυθμίσεις που εξυπηρετούν ευνοϊκά σε εκείνη συμφέροντα, επιτρέποντας τη διασπάθιση και σπατάλη του δημόσιου χρήματος. Από νωρίς, μάλιστα, θέσπισε ένα πλαίσιο που της επιτρέπει να δρα αδιαφανώς και να συγκαλύπτει τα ίχνη της, με προφανή στόχο την αποφυγή κάθε λογοδοσίας και του καταλογισμού των αντίστοιχων ευθυνών».

Μέσα στο αχό που προκάλεσε η υπόθεση της Folli Follie, o επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις και στηλιτεύει τη συμφωνία με την εταιρεία Παλαντίρ. Όπως σημειώνει δε η κυβέρνηση έχει defacto αναστείλει τη λειτουργία του θεμελίου κάθε ευρωπαϊκής δημοκρατικής κοινωνίας, δηλαδή την ελευθερία της έκφρασης και της κριτικής κατά της κυβέρνησης.

«Το πλέον προβληματικό και επικίνδυνο ταυτόχρονα, είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει μέσα στην πανδημία, τόσο σε σχέση με τη διαχείριση της ίδιας, με τις συνεχιζόμενες αποτυχίες της, όσο και σε σχέση με την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων, όπως για παράδειγμα συνέβη με τα ιδιωτικά κολέγια στον χώρο της παιδείας», επισημαίνε
ι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου