Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Βουλευτές κατά υπουργών στη Νέα Δημοκρατία - «Βράζει» η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα!

Οι βουλευτές πνέουν μένεα κατά των υπουργών γιατί τους αγνοούν και τους κατηγορούν για αλαζονεία, ενώ αφήνουν πλέον αιχμές και κατά του Μαξίμου. Οι αιχμές Μαριέττας Γιαννάκου και Όλγας Κεφαλογιάννη. «Μασάζ» από τον πρωθυπουργό, με νέα σύγκλιση της Κ.Ο..

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτελεί το ξέσπασμα του Γιώργου Βλάχου εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, την περασμένη Παρασκευή.

Ο ηπίων τόνος και πάντα προσεκτικός βουλευτής, από εκείνους που δείχνουν ότι αποφεύγουν την επικαιρότητα και που δεν δημιουργεί ποτέ εσωκομματικά προβλήματα, ένοιωσε ότι τον κοροϊδεύουν επί ημέρες, για την κατάθεση τροπολογίας που συμφωνούσαν οι βουλευτές και η οποία έως εκείνη τη στιγμή δεν είχε κατατεθεί.

Ο Γιώργος Βλάχος, μάλιστα, είχε συγκεντρώσει σειρά τροπολογιών από τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία είναι πρόεδρος, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούσαν-όπως έλεγαν- να βρουν άκρη με τους υπουργούς!

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο εισηγητής της πλειοψηφίας, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, αναφέρθηκε στο θέμα με επικριτικά σχόλια από το βήμα της Βουλής.



Η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι πυρ και μανία με τους υπουργούς, καθώς τους αγνοούν και έχουν κλειστά τα γραφεία τους. «Δείχνουν πρωτόγνωρη αλαζονεία», αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ το θέμα είχαν θέσει και στον πρωθυπουργό, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο..

Πιο καθαρά από όλους, μάλιστα, φέρεται να έχει μιλήσει ο βουλευτής και δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, που ενώπιον του πρωθυπουργού -όπως λένε οι συνάδελφοί του –είπε τα πράγματα με το όνομά τους!

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μάλιστα, πιέζονται πλέον πολύ από τους ψηφοφόρους τους στις περιφέρειές τους, καθώς τα προβλήματα από την κρίση γιγαντώνονται. Είναι δε εντυπωσιακό πως το μεγαλύτερο ρουσφέτι που τους ζητούν είναι η …έκδοση των συντάξεών τους, που καθυστερεί μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά τα όσα ισχυρίζεται κατά καιρούς στις τηλεοπτικούς του εμφανίσεις ο υπουργός Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα με «μασάζ», καθώς είναι προγραμματισμένη –χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα- νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για την ερχόμενη Τρίτη. Εκεί αναμένεται να γίνουν συστάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν την περιφρόνηση προς τους βουλευτές, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει εάν και πόσα μέλη της ΚΟ θα λάβουν το λόγο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, για το οποίο τα βέλη τους αρχίζουν να αποστέλλονται στην κατ΄ιδίαν συναντήσεις τους και προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζονται επίσης οι αιχμές της Μαριέττας Γιαννάκου κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της Όλγας Κεφαλογιάννη για τις φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.


ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου