Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας στις 25 Ιανουαρίου - Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ

Ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, το βράδυ της Δευτέρας.Νωρίτερα,  σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε απευθύνει πρόσκληση στην Ελλάδα για διερευνητικές επαφές και είχε κάνει λόγο για πρώτη συνάντηση εντός του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου είχε τονίσει ότι δεν είχε λάβει καμία πρόσκληση από πλευράς της Άγκυρας για τη διεξαγωγή διερευνητικών επαφών.

"Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών", ήταν η απάντηση του κ. Παπαϊωάννου σε ερώτηση δημοσιογράφου.

"Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας", είχε καταλήξει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου