Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε τα γεννητούρια της «Ομπρέλας»

Τι είπε με Ευκλείδη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Παπαδημούλη. Κείμενο καταθέτουν «53» και «σύμμαχοί» τους στον ΣΥΡΙΖΑ .«Καλοδεχούμενο» το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος, αναφέροντας πως συμβάλλει στον προγραμματικό διάλογο. Γιατί χαρακτήρισε θετικό γεγονός την «ανασύνθεση» των τάσεων στο κόμμα

Κείμενο-συμβολή στον προγραμματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το μεσημέρι της Παρασκευής οι Δημήτρης Βίτσας, Έφη Καλαμαρά, Δημήτρης Παπαδημούλης, Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα πέντε στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκαν τον Αλέξη Τσίπρα και του κατέθεσαν το συγκεκριμένο κείμενο, ενημερώνοντάς τον για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Οι υπογραφές στο συγκεκριμένο κείμενο φέρεται να αντικατοπτρίζουν την αναδιάρθρωση των τάσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τους «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου συμπορεύονται πλέον στελέχη όπως οι πρώην Γραμματείς του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που παίζει έναν συνθετικό ρόλο με την ηγεσία. Τα παραπάνω στελέχη αποτελούν και την ηγεσία της «Ομπρέλας», όπως θα ονομάζεται πια η νέα τάση του ΣΥΡΙΖΑ, με κορμό τους «53».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χαρακτήρισε ως θετικό γεγονός την ανασύνθεση των ρευμάτων ιδεών, σε αντίθεση με τις κλειστές ομαδοποιήσεις στελεχών. Άλλωστε, όπως φέρεται να είπε, αποτελεί πάγια θέση του ιδίου πως ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα της αριστεράς πρέπει να έχει διαρκώς ανασυγκροτούμενα ρεύματα ιδεών και όχι παγιωμένες και κλειστές τάσεις.

Παράλληλα, χαρακτήρισε –σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- ως «καλοδεχούμενο» το κείμενο των πέντε στελεχών, εκτιμώντας πως θα συμβάλλει στον προγραμματικό διάλογο, παρά τις επιμέρους διαφορές που υπάρχουν. Προσέθεσε δε ότι αναμένει ανάλογες παρεμβάσεις και από άλλα στελέχη και άλλα ρεύματα ιδεών του κόμματος.

«Η εξέλιξη αυτή με διευκολύνει ιδιαίτερα» φέρεται να είπε, καθώς είναι εμφανή η προσπάθειά του να ενσωματώσει όλες τις διαφορετικές απόψεις στη γενική γραμμή του κόμματος, ενώ με τα στελέχη που τον επισκέφτηκαν διατηρεί προσωπικές σχέσεις επί χρόνια. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί πως η συμφωνία που υπάρχει για την προοδευτική διακυβέρνηση, τις συμμαχίες του κόμματος, αλλά και τη διεύρυνση, αποτελεί στοιχείο συνοχής και ενότητας στην Κουμουνδούρου. Όπως και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ανοιχτό κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τέλος, εντός των ημερών πραγματοποιεί πανελλαδική συνδιάσκεψη η νεοσύστατη τάση «ΡΕΝΕ» των Πάνου Ρήγα, Αντώνη Κοτσακά και Νίκου Σκορίνη.



ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου