Δεν θα μπορούσε να το κάνει πιο σαφές απ ό,τι το έκανε στην τριτολογία του: «Θα δώσω περισσότερες απαντήσεις αυτή τη φορά στην κυρία Γεννηματά και θα το κάνω διότι θεωρώ, εκτίμησή μου είναι, μπορεί να διαφωνείτε, κ. Τσίπρα, ότι ως προς την κριτική την οποία μας άσκησε αλλά και τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ήταν σε ένα επίπεδο πολύ μεγαλύτερης επεξεργασίας από αυτά τα οποία είπατε εσείς».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το μέγεθος των κομμάτων δεν είναι ανάλογο με την ουσία του αντιπολιτευτικού τους λόγου κάνοντας ευθέως σύγκριση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Κίνημα Αλλαγής για να βγάλει το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση με την Φ. Γεννηματά.
Και έφερε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για να επιχειρηματολογήσει: «Επιστρεπτέα προκαταβολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Όλη επιστρεπτέα, μη επιστρεπτέα. Οριζόντια. Η κυρία Γεννηματά λέει κάτι διαφορετικό, το οποίο το βρίσκω πιο ενδιαφέρον. Και αυτό είναι το σκεπτικό στο οποίο κινείται και η κυβέρνηση, να έχουμε διαβαθμίσεις ως προς το ποσοστό της επιστρεπτέας που δεν θα επιστραφεί, ανάλογα με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση».
Το συμπέρασμα που διαμορφώθηκε σε συζητήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκαλεί την Φώφη Γεννηματά να επανενταχθεί στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο εγκαταλείποντας τις ίσες αποστάσεις και την τακτική της αυτονομίας με καθαρή αντικυβερνητική/αντιδεξιά στάση. Της στέλνει, δηλαδή, το μήνυμα ότι θα τη στηρίξει αν τον στηρίξει.
Είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς ότι η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση ενοχλεί τον πρωθυπουργό που έκανε μια δυναμική κίνηση για να την φρενάρει. Δυναμική δεδομένου ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είχε κάνει, πριν δεχτεί τις φιλοφρονήσεις του πρωθυπουργού, σκληρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία η κυβέρνηση.
Το πολιτικό φλερτ του Κ. Μητσοτάκη στην Φ. Γεννηματά προσλαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν συνεκτιμηθεί ότι στην Χαριλάου Τρικούπη εδώ και καιρό πιστεύουν ότι η ΝΔ θέλει το ΚΙΝΑΛ ως κόμμα-δορυφόρο της και για το λόγο αυτό βλέπει θετικά την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία.
Η προτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου έχει σημασία για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ δεδομένης της επιρροής του στα ΜΜΕ αλλά και της δυνατότητάς του να προσελκύσει στελέχη της κεντροαριστεράς μοιράζοντας θέσεις.
Το άνοιγμα του Κ.Μητσοτάκη στην Φ. Γεννηματά από το βήμα της Βουλής μπορεί και να σημαίνει ότι δεν επιθυμεί τη διαδοχή της στην ηγεσία (από τον σαμαρικό, άλλωστε, Α. Λοβέρδο) εφόσον και η ίδια κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση - με ό,τι αυτό σημαίνει για το Μέγαρο Μαξίμου.
https://tvxs.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου