Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Τα τρία καθαρά μηνύματα της Φώφης και το ένα του …Σημίτη!

Αντίθετη με τα σενάρια επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, που αποκλείει κάθε κυβερνητική συνεργασία και προαναγγέλλει οξύτερο μέτωπο με τον Μητσοτάκη. Υπέρ Λοβέρδου τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός.


Μπορεί ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη να επισκίασε σχεδόν τα πάντα, ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε τρία καθαρά μηνύματα που έστειλε η Φώφη Γεννηματά με τη ομιλία της στην εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής:


ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι εφήμερο σχήμα. Είναι η καρδιά της ανανεωτικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης. Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει , είναι ζωντανό γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πεισμένη ότι και για οικονομικούς λόγους δεν είναι δυνατή η επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ και του «πράσινου ήλιου» ως σήματος –και το ξεκαθάρισε στις 3 του Σεπτέμβρη!

ΟΞΥ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:
Είπε, μεταξύ άλλων: «Έπεσε πλέον το δήθεν κεντρώο προσωπείο τους. Το δήθεν επιτελικό τους κράτος κατέρρευσε. Επιτελικό κράτος για την Δεξιά σημαίνει συγκεντρωτισμός και μπίζνες από τη Μαξίμου ΑΕ. H κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Το κομματικό Κράτος επανιδρύθηκε, κόντρα σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας. Αντί διαφάνειας “fasttrack” φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ, αντί πολυφωνίας επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης. Αντί μεταρρυθμίσεων απορρύθμιση των κατακτήσεων και καταπάτηση δικαιωμάτων. Αντί ασφάλειας για τον πολίτη, βαριά εγκληματικότητα. Αντί εθνικής συνεννόησης και εθνικής στρατηγικής, αμυντική και παθητική εξωτερική πολιτική». Συνολικότερα με την τοποθέτησή της, έστειλε το μήνυμα πως το μέτωπο του ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν είναι διαπραγματεύσιμο και θα είναι πολύ «χοντρό»!

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: «Ρόλοι κομπάρσου και λογικές συμπληρώματος δεν μας αφορούν. Ο αγώνας να ανεβάσουμε ξανά την Παράταξη ψηλά, συνεχίζεται στο πλαίσιο της αυτονομίας. Ένα πολιτικά άχρωμο μόρφωμα με προορισμό να γίνει κυβερνητικό δεκανίκι με αντάλλαγμα κάποιες υπουργικές καρέκλες, είναι κόντρα στο πολιτικό μας DNA, κόντρα στην ιστορία μας, κόντρα στις αποφάσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Είναι σαφές πως η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλει να ανοίξει από τώρα τα χαρτιά της για το θέμα των συνεργασιών, καθώς στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του κόμματος στην κάλπη. Εάν όμως οι εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής δώσουν και την παραμικρή δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ, υπόοιανδήποτε υηεσία, θα στριμωχθεί άσχημα!

Σημίτης, έστω και εμμέσως, υπέρ Λοβέρδου!

Απαρατήρητο, όμως, πέρασε και το μήνυμα που έστειλε ο Κώστας Σημίτης στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη, με την οποία τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ της υποψηφιότητας Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.


Αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του Κώστα Σημίτη:

«Η σημερινή μέρα μπορεί από πολλούς να γίνεται αντιληπτή ως μια συνηθισμένη διαδικασία αναφοράς σε ένα παρελθόν, επειδή το παρόν δεν προσφέρει δυνατότητες ανάδειξης και ενεργού δράσης. Το αύριο εξαρτάται από εμάς. Η χώρα έχει ακόμη πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα. Η σημερινή μέρα είναι μια υπενθύμιση ότι έχουμε ευθύνη να διαμορφώσουμε μια παράταξη δημιουργική με νέους στόχους, με τις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, μια παράταξη ικανή να χαράξει αποτελεσματικά τις σύγχρονες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της χώρας».

Ο πρώην πρωθυπουργός, δηλαδή, αναφέρει με σαφήνεια ότι απέτυχε η Φώφη Γεννηματά και περιγράφει την ανάγκη ενός κόμματος «κομμένου και ραμμένου» στα μέτρα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μόλις ξεκίνησ
αν!




ieidiseis.gr

Βασίλης Σκουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου