Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Οι Ουκρανοί «έκοψαν» την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής όταν μιλούσε για την Τουρκία

Άνω κάτω και η Κύπρος μετά την Ελλάδα από την ομιλία Ζελένκσι στο κυπριακό κοινοβούλιο, αλλά αυτή τη φορά με υπαιτιότητα της Ουκρανίας.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος Ζελένκσι και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή, πήρε τον λόγο για δεύτερη φορά η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής με την κ. Αννίτα Δημητρίου να βάζει τα πράγματα στην σωστή τους θέση.

Όπως είπε «καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνετε γιατί η ίδια εισβολή, με άλλους πρωταγωνιστές, συντελέστηκε το 1974 στην Κύπρο από την Τουρκία. Η Κύπρος, όπως και η Ουκρανία, είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης γείτονος χώρας. Για περισσότερο από 47 χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες των παράφορων παραβιάσεων από την Τουρκία των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Όμως η σύνδεσή της «κόπηκε», ενώ δεν ακούστηκε ούτε η θέση του Ζελένκσι λόγω… τεχνικού προβλήματος. Μάλιστα το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας τόνισε ότι έγινε προσπάθεια επανασύνδεσης, ώστε να απαντήσει ο πρόεδρος αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ο κ. Ζελένσκι θα τοποθετηθεί γραπτώς και θα αποστείλει τις θέσεις του στη Λευκωσία, ενώ διπλωματικές πηγές στο Κίεβο ανέφεραν πως η Ουκρανία έχει στηρίξει και έχει υιοθετήσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα μη αναγνώρισης των όσων έχει βιώσει η Κύπρος από την τουρκική εισβολή.





ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου