Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Το Εκτελεστικό Γραφείο που θα σηματοδοτήσει την ανανέωση

Το Εκτελεστικό Γραφείο είναι το όργανο που θα σηματοδοτήσει την ανανέωση και, εν πολλοίς θα προϊδεάσει για τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.


Το όργανο αποτελείται από 7 μέλη και θα ενέχει το ρόλο ενός καθημερινού «πρωινού καφέ» με αποφασιστικές όμως αρμοδιότητες στα τρέχοντα μεγάλα ζητήματα.

Η πρόβλεψη είναι να είναι επταμελές, με τη συμμετοχή σε αυτό του προέδρου και του γραμματέα του κόμματος, του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, του εκπροσώπου τύπου και τριών ακόμα στελεχών. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες της στήλης, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί να διευρυνθεί με δυο ή τρία ακόμα στελέχη, εξέλιξη ωστόσο που δεν είναι ακόμα δεδομένη.

Η Κεντρική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, θα εκλέξει Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο, ο αριθμός των μελών του οποίου δεν είναι προσδιορισμένος, εκτιμάται όμως ότι θα ανέρχεται μεταξύ 30 και 40, ώστε να εκφράζεται σε αυτό όλος ο εσωκομματικός πλούτος, αλλά και οι ηλικίες.

Την ανανέωση, πάντως, σηματοδοτούν πρωτίστως στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νάσος Ηλιόπουλος , φυσικά ο Διονύσης Τεμπονέρας που αποτέλεσε τη μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη στην εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος, , αλλά και δυο-τρία στελέχη έκπληξη, που εργάζονται αθόρυβα, αλλά με πολύ αποτελεσματικότητα-πχ η διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.


Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, το επόμενο διάστημα θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του think tank που έχει συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας, με προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να διευρυνθεί η σύνθεσή του και με άλλα πρόσωπα. Πολλά από αυτά τα πρόσωπα, άλλωστε, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα χρησιμοποιούν σε κυβερνητικές και άλλες θέσεις, όπως έγινε το 2015, με στελέχη με τα οποία συνομιλούσε τότε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, συνεχίζει και σήμερα κατ΄ ιδίαν επαφές με στελέχη του κόμματός του, ώστε να καταλήξει στις προτάσεις του για Γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας, που θα εκλεγούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.



ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου