Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

«Παραίτησαν» τον Χειμάρα μετά τη θύελλα των αποκαλύψεων για ανάρμοστες μπίζνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο νέο σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για συμβάσεις της εταιρείας του με το δημόσιο, φορείς κα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, κατά απόλυτη παράβαση του συνταγματικά προβλεπόμενου ασυμβίβαστου που ισχύει για τους βουλευτές.


Το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Θέμης Χειμάρας υπέβαλε την παραίτησή του.

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι από χθες το βράδυ ο βουλευτής δεχόταν ισχυρές πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί, διευκολύνοντας έτσι το κόμμα του. Κατά τις ίδιες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να του είχε διαμηνύσει ότι αν δεν το πράξει εντός της ημέρας, τότε θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως συνέβη προ καιρού και με τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο είχε εμπλακεί.

Ο ίδιος εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία προανήγγειλε την αποχώρησή του από την εταιρεία «Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ» σημειώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί πλέον όλες οι σχετικές διαδικασίες.

Ενδεικτική, πάντως, του κλίματος ήταν η στάση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Μπούγα, ο οποίος σε πρωϊνή του συνέντευξη στον ΣKAΪ, «άδειασε» τον βουλευτή Φθιώτιδας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το διαζύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου