-Βάζει στο «κάδρο» του σκανδάλου τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίον, από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και αποκεφαλίστηκαν ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγ. Δημητριάδης και ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε με κάθε τρόπο να κρατήσει εκτός
-Φέρνει τη ΝΔ σε θέση απολογούμενου, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις κάλπες και για μία υπόθεση, η οποία γεννά κρίσιμα και δύσκολα ερωτήματα
-Διεγείρει τα αμιγώς δεξιά και ακροδεξιά αντανακλαστικά, αφού τα συγκεκριμένα εκλογικά κοινά, ενοχλούνται σφόδρα από το «τσαλάκωμα» της εικόνας των Ενόπλων Δυνάμεων, δια της δημόσιας διαπόμπευσης της ηγεσίας τους αλλά και κορυφαίων αξιωματικών
-Προκαλεί νευρικότητα και αμηχανία στους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αδυνατούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα για τους λόγους για τους οποίους παρακολουθούσε η ΕΥΠ επί δύο χρόνια τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο και επί οκτώ μήνες τον προβεβλημένο υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη (επί θητείας του στο υπουργείο Ενέργειας).
-Μεγαλώνει εκ των πραγμάτων το ρήγμα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι υποχρεωμένο να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση, αφού ο αρχηγός τους Νίκος Ανδρουλάκης είναι θύμα παρακολούθησης, χωρίς μέχρι σήμερα ο ίδιος να γνωρίζει γιατί.
Βεβαίως, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει άλλη άποψη. Θεωρεί ότι η κλιμάκωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, θα λάβει τέλος αύριο το απόγευμα, και από τότε και μετά, τα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα μπορούν να καταρρίπτουν την πίεση της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπενθυμίζοντας ότι κινήθηκε θεσμικά και αποδέχθηκε αμέσως την πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα.
«Μετά το τριήμερο, η υπόθεση θα θεωρείται λήξασα» υποστηρίζουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, αν και αναγνωρίζουν ότι όλα όσα φοβούνται οι βουλευτές μπορεί και να αφήσουν αποτύπωμα στις κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση, η «γραμμή» που θα ακολουθηθεί μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, από την κυβερνητική πλειοψηφία, είναι μονόδρομος, όπως φάνηκε τόσο από την πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη αλλά και το στίγμα που έδωσε με τη δήλωσή του από την Κρήτη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Που σημαίνει, υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ, «Μάξιμο Σαράφη» και Καλογρίτσα – SYRIZA channel η ΝΔ. Δηλαδή, έμφαση στην ένορκη κατάθεση της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα για βαλίτσες «με μαύρο» χρήμα στην Κουμουνδούρου, στα δύο ειδικά δικαστήρια για τους πρώην υπουργούς Δ. Παπαγγελόπουλο και Ν. Παππά και στον προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis, με την ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», η οποίος συνελήφθη με την κατηγορία αρχηγικού ρόλου σε εγκληματική οργάνωση.
Σε ό,τι αφορα το σκάνδαλο των υποκλοπών, τόσο για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ στα 6 πρόσωπα (1 υπουργό και 5 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων) τα οποία κατονόμασε ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και για τις παρακολουθήσεις με το λογισμικό Predator, η γραμμή του Κ. Μητσοτάκη και σύσσωμης της Ν.Δ. είναι ότι δεν υπήρχε γνώση για αυτές και ότι η αντίδραση ήταν άμεση με αλλαγές προσώπων και νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΕΥΠ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου