Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσκόπηση Palmos: Προβάδισμα 6 μονάδων δίνουν οι νέοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Με έξι ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (25% έναντι 19%), σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, αποκλειστικά, σε δείγμα νέων ανδρών και γυναικών (17 έως 34 ετών) και η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Palmos Analysis, για το ATTICA.


Στην ίδια δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ το ΜέΡΑ25 και οι «Έλληνες για την Πατρίδα» συγκεντρώνουν από 6%. Ακολουθεί με ποσοστό 5% το ΚΚΕ, με 3% η Ελληνική Λύση, ενώ το 17% των νέων δηλώνουν αναποφάσιστοι.







Πιο κοντά στον Τσίπρα

Απαντώντας στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων δίνει προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπας με 6% ο καθένας.

Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό (33%) συγκεντρώνει ο «κανένας».
Δημοσκόπηση - Τα προβλήματα των νέων


Ιδιαίτερα ενδιαφέρονται είναι όμως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας που δείχνουν πως οι νέοι ιεραρχούν ως σημαντικότερα προβλήματα την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Επίσης, η έρευνα καταγράφει και μία μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης των νέων ανθρώπων προς τους θεσμούς καθώς, εκτός από την οικογένεια και τις ένοπλες δυνάμεις, η εμπιστοσύνη που εκφράζεται για την αστυνομία, την εκκλησία, τη δικαιοσύνη, τα κόμματα και το κοινοβούλιο συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

Το κλίμα ανασφάλειας επιβεβαιώνεται και από τις απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα, εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό. Σε αυτό το ερώτημα το 64% απαντά θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου