Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

QatarGate: Σε δύσκολη θέση η Καϊλή, παραμένει υπό κράτηση - Η επόμενη κίνηση των δικηγόρων της

Στην άσκηση έφεσης κατά της απόφασης των δικαστών για παράταση της κράτησης της Εύας Καϊλή, προσανατολίζονται οι δικηγόροι της. "Ο Παντσέρι θα κατηγορήσει και τον Πάπα για να σωθεί" δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

To προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο Belga.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Η Εύα Καϊλή βρέθηκε την Πέμπτη για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το αίτημα αποφυλάκισής της.

Ο νέος Βέλγος δικηγόρος υπεράσπισής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλωσε μετά την ακρόαση της κ. Καϊλή, ότι ζήτησε από τους δικαστές την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους ή έστω τον κατ'οίκον περιορισμό της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι , προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.

Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κ. Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή πάντως ετοιμάζονται προσανατολίζονται να καταθέσουν έφεση στην απόφαση των δικαστών, κάτι που δεν είχαν κάνει στις προηγούμενες αποφάσεις για την κράτησή της λόγω του QatarGate.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως η Εύα Καϊλή «θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα της, για να αποδείξει ότι είναι αθώα. Δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί ποινικά αδικήματα που δεν έχει διαπράξει για να βγει μία ώρα γρηγορότερα, όπως έκαναν άλλοι».

Επίσης αναφερόμενος στον Αντόνιο Παντσέρι υποστήριξε πως «έχει κατηγορήσει μέχρι στιγμής 5 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και την κ. Καϊλή, χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο τον λόγο του. Είναι αναξιόπιστος, αδίστακτος και εάν του ζητήσουν να κατηγορήσει ακόμα και τον Πάπα, θα το κάνει προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου