Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου 2023

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των πληρωμών διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 26 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Σημειώνεται πως οι παραπάνω συνταξιούχοι έχουν ήδη δει τα χρήματά τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από χθες 25/5.Δευτέρα 29 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Τρίτη 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Τα χρήματα πιστώνονται από τους δικαιούχους και θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς το βράδυ της προηγούμενης μέρας από την επίσημη ημέρα πληρωμής.

Δεν «ξεπαγώνουν» τελικά οι τριετίες

Όνειρο θερινής νυκτός φαίνεται πως αποτελούν -τουλάχιστον για τα αμέσως επόμενα χρόνια- το «ξεπάγωμα» των τριετιών, δηλαδή το επίδομα προϋπηρεσίας που ελάμβαναν έως το 2012 οι μισθωτοί με τον κατώτατο μισθό.

Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα σε χιλιάδες μισθωτούς, η εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται να βάλει «πάγο» στα σενάρια, καθώς προβλέπει αργή μείωση του ποσοστού ανεργίας τα επόμενα χρόνια, μόλις στο 11,8% έως το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η προϋπόθεση για να ξεπαγώσουν οι τριετίες είναι το ποσοστό της ανεργίας μεσοσταθμικά σε ετήσια βάση να πέσει κάτω από 10%, κάτι που δεν προβλέπεται να επιτευχθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου