Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Απέσυραν μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα τον Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Οι αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, στο Γκάζι, έθεσαν, τελικά, εκτός της μάχης των εκλογών τον Μουσταφά Κατραντζή της ΝΔ.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι το έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο επικαλείται τόσες μέρες η ΝΔ για να κατηγορήσει τους δύο μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επηρεάζονται από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, αναφέρει και τον «γαλάζιο» Μουσταφά Κανταρτζή, ο οποίος πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου μίλησε σε τουρκικό Μέσο για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

«Είναι αθλιότητα και ανευθυνότητα που παίρνει χαρακτηριστικά απύθμενου θράσους καθώς στο ίδιο σημείωμα που μου έστειλε ο κύριος Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Αυτή η σαφής αναφορά μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Μουσταφά Κατραντζή.



Μετά την κατάρριψη του «γαλάζιου» αφηγήματος και της «κοπτοραπτικής» που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ζήτημα της Ροδόπης, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να θέσει τον Μουσταφά Κατραντζή εκτός μάχης.

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.


Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας», έγραψε ο Μουσταφά Κατραντζή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Μουσταφά Κατραντζή θα βρίσκεται, κανονικά, στη λίστα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, καθώς η συμμετοχή του στις εκλογές έχει εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο από τις 5 Ιουνίου. Απλά, σε περίπτωση που κερδίσει την έδρα θα παραιτηθεί και θα την πάρει ο επόμενος, όπως θα γίνει σε αντίστοιχη περίπτωση και με τον Σπύρο Πνευματικό, στην Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου