Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Χάρης Δούκας: Η νέα επιλογή Ανδρουλάκη για τον Δήμο Αθηναίων;

Με κεντρική προτεραιότητα την «αυτόνομη κάθοδο» και την αποφυγή οποιαδήποτε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταφεύγει στην επιλογή του Χάρη Δούκα ως υποψηφίου για το Δήμο Αθηναίων.

Το όνομα του αν. καθηγητή του ΕΜΠ και τομεάρχη Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο προσκήνιο για δεύτερη φορά, καθώς -όπως έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας»- του είχε γίνει πρόταση και προ μηνός περίπου, αλλά τότε «δεν περπάτησε».

Η επιλογή του Χάρη Δούκα αναμένεται να οριστικοποιηθεί (το πιθανότερο) ή να «ναυαγήσει», πριν το τέλος της εβδομάδας -και μαζί θα τερματιστεί και η πίεση στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη για υποψήφιο «κοινής επιλογής», που να μπορεί να χτυπήσει τον Κώστα Μπακογιάννη, όπως πχ συνέβη με τον Δημήτρη Βερβεσό. Ο Χάρης Δούκας, πάντως, είναι μια εξαιρετική επιλογή, που -εφόσον οριστικοποιηθεί- θα αδικείται αφού δεν αρκεί ο χρόνος για να αποκτήσει τη δυναμική που μπορεί, ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά προκειμένου να ήταν μια υποψηφιότητα κοινής αποδοχής.


Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, μάλλον οδηγείται στη στήριξη δυο υποψηφίων που εξ αρχής δεν ήθελε, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Αττικής φαίνεται πως οδηγείται στη στήριξη του Γιάννη Σγουρού και στον Δήμο Θεσσαλονίκης στη στήριξη του Στέλιου Αγγελούδη - η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν ήθελε ουσιαστικά κανένα εκ των δυο, όμως μαζί τους είναι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν κατόρθωσε έως τώρα να έχει και άλλες λύσεις!

Στη Δυτική Στερεά δείχνει να «κλειδώνει» η υποψηφιότητα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, στην Πελοπόννησο η Κατερίνα Ταγαρά, στη Δυτική Μακεδονία η Γεωργία Ζεμπελιάδου που θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Μακεδονία ο Χρήστος Παπαστεργίου και φυσικά στην Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου