Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Δήμος Αθήνας: Ο Νίκος Παππάς θέλει να είναι υποψήφιος, το «μπαλάκι» πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ

Λευκό καπνό έβγαλε η συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά την Τετάρτη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Πάνος Ρήγας, η Κατερίνα Κνήτου και η Μάγκυ Δούση άκουσαν τον κ. Παππά να ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα στις εκλογές του Οκτωβρίου και ότι ουδέποτε δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται. Μάλιστα διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι παρερμηνεύτηκε μία σχετική δήλωσή του και πως παραμένει θετικός στην πρόταση που του είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από τις εθνικές εκλογές του Μαίου.


Ο κ. Παππάς ζήτησε να υπάρξει ομόθυμη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς διαφοροποιήσεις που θα προκαλέσουν πρόβλημα στην όλη προσπάθεια, ενώ επανέλαβε ότι η υποψηφιότητά του δεν ήταν εξ αρχής, ούτε μπορεί να είναι αμιγώς κομματική και απολύτως ταυτισμένη με την κομματική οριοθέτηση της Κουμουνδούρου, αλλά εκφράζει ευρύτερες δυνάμεις. Κάτι άλλωστε που ήταν γνωστό εξ αρχής.


Με αυτά τα δεδομένα καλείται πλέον η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει το απόγευμα της Πέμπτης τι ακριβώς θα κάνει για τον δήμο της Αθήνας.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σημείωναν ότι από τη στιγμή που ο κ. Παππάς παραμένει ενδιαφερόμενος για τη δημοτική μάχη και επειδή η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έχει εγκρίνει την υποψηφιότητά του δεν μπορεί παρά να την ανακοινώσει και επίσημα, σήμερα κιόλας.


«Η Πολιτική Γραμματεία δεν έχει εξουσιοδότηση να ανατρέψει απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής» σημείωναν χαρακτηριστικά στο topontiki.gr στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ένα εξ αυτών δε συμμετείχε και στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Παππά.

Παρά ταύτα, εάν η Πολιτική Γραμματεία ανατρέψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, τότε θα εξετάσει ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι και αυτά είναι του Κώστα Ζαχαριάδη, του Νίκου Φίλη, του Κώστα Τσουκαλά και της Όλγας Μπαλαούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου