Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Σήμερα η ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την Ολομέλεια της Βουλής ο Στέφανος Κασσελάκης θα γνωρίσει και την αίθουσα της Γερουσίας. «Καρφί» από την Κύπρο, όπου και βρέθηκε για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει την «επίσημη πρώτη» ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Αφενός γιατί θα δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει εφεξής η αξιωματική αντιπολίτευση. Αφετέρου γιατί, όπως αναμένεται, ο Στέφανος Κασεελάκης θα μοιράσει τους ρόλους στην κοινοβουλευτική ομάδα, γεγονός που θα αποτυπώνει τις προθέσεις του για τις νέες ισορροπίες εντός του κοινοβουλευτικού τερέν.

Αν, δηλαδή, θα προκρίνει την τοποθέτηση στις θέσεις-«κλειδιά» υποστηρικτών του ή θα μοιράσει το παιχνίδι» και σε μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές του προθέσεις αλλά και από τις διαθέσεις των προσώπων που ενδεχομένως δεχτούν μια σχετική πρόταση και δεν ανήκουν στο δικό του «στρατόπεδο».


Εν ολίγοις, μένει να πάρουν επίσημο χαρακτήρα οι πληροφορίες που φέρνουν την Θεοδώρα Τζάκρη να αναλαμβάνει γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος πολύ πιθανόν να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί επίσημα πως ο Γιώργος Τσίπρας αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα παραμείνει ο Νίκος Παππάς, ενώ θα δοθεί απάντηση και στο αν θα παραμείνει, ένας εκ των τριών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Νάσος Ηλιόπουλος. Από εκεί και πέρα μένει να φανεί ο ρόλος που θα αναλάβει ο Παύλος Πολάκης.


Οι πληροφορίες αναφέρουν για διακριτό ρόλο στο κοινοβουλευτικό γίγνεσθαι, ωστόσο, μπορεί να μην ΕΊΝΑΙ εκείνος του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ. Ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί ακόμη είναι το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για τους Τομεάρχες του κόμματος. Οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για μια δύσκολη άσκηση στην οποία δεν λείπουν οι καραμπόλες των θέσεων και των ονομάτων μέχρι την επίλυση της «εξίσωσης».

Η παρουσία και η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναπόφευκτα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με εξίσου ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας, κυρίως των αντιπάλων του Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα της διαδοχής, από τις τοποθετήσεις των οποίων θα προκύψει το πως θα πορευθούν στην επόμενη περίοδο. Με άλλα λόγια, το κλίμα που θα επικρατήσει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και το πως τα μέλη της θα «υποδεχθούν» όσα θα παρουσιάσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου