Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Κυριάκος Πιερρακάκης : Αναγνώριση των τίτλων σπουδών Κυπριακών Πανεπιστημίων και ακαδημαϊκά ισοδύναμοι τίτλοι σπουδών Ελλάδας-Κύπρου

Το Σχέδιο Νόμου με τις αναγνωρίσεις Πανεπιστημίων και τους ακαδημαϊκά ισοδύναμους τίτλους σπουδών Ελλάδας-Κύπρου


Σχέδιο Νόμου που αφορά Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων Σπουδών των Πανεπιστημίων, θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.


Δείτε το Σχέδιο Νόμου με τις αναγνωρίσεις Πανεπιστημίων και τους ακαδημαϊκά ισοδύναμους τίτλους σπουδών Ελλάδας-Κύπρου ΕΔΩ


Να σημειώσουμε ότι την υλοποίηση προγράμματος συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου είχαν συμφωνήσει, πριν από ένα μήνα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και η κύπρια ομόλογός του, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Ο Έλληνας υπουργός είχε εξηγήσει τότε σε σχετική ανάρτησή του: «Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, συνεδρίασε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου. Στην ολομέλεια και κατά τις διμερείς συναντήσεις ομολόγων υπουργών τέθηκαν θέματα για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μας.


Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη χαρά να συναντηθώ με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, και να συζητήσουμε για θέματα που απορρέουν από τις υφιστάμενες συνεργασίες, την προοπτική ενίσχυσής τους καθώς και προτάσεις για νέες.

Συμφωνήσαμε μεταξύ άλλων την υπογραφή του Προγράμματος Συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας πριν από το τέλος του 2023, μέσα από το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.


Επιπλέον, συναποφασίστηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα εισαγωγής νέων τεχνολογιών και ψηφιακών δεξιοτήτων στα αναλυτικά προγράμματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κοινή προτεραιότητα επίσης αποτελεί, η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε θέματα καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης.

Τέλος, η εμβάθυνση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα διαθρησκευτικού διαλόγου, αλληλοσεβασμού και καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας και των προκαταλήψεων, αποτελεί έναν ακόμα άξονα πάνω στον οποίο θα εργαστούμε από κοινού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου