Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Tου Αντώνη Ελευθεριάδη : ΣΥΡΙΖΑ - Δεν χωράνε εγωισμοί και ρεβανσισμοί μπροστά στο κίνδυνο της εξαΰλωσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο υπαρξιακό σταυροδρόμι. Μετά από μήνες τοξικών εσωτερικών συγκρούσεων, πλέον το επαπειλούμενο χάσμα συνέβη και πλέον ο καθείς τραβά τον κατηφορικό δρόμο του. Τώρα δεν υπάρχει ο βολικός εσωτερικός εχθρός, η Πέμπτη φάλαγγα, που ευθύνεται για κάθε κακοδαιμονία. 


Είμαστε στο σημείο της απόλυτης επιτυχίας ή της απόλυτης καταστροφής, γνωστό στους αμερικανοτραφείς ως DO or DIE. Ενδεχομένως να μην είναι δίκαιο να κριθεί κάποιος τόσο σύντομα, ενδεχομένως αν οι ευρωεκλογές δεν ήταν μπροστά μας να ήταν διαφορετική η εξέλιξη των πραγμάτων. 

Στην πολιτική όμως δεν λειτουργείς με βάση τα ενδεχομένως. 

Η κοινωνία περιμένει άμεσα λύσεις, όχι ευχολόγια, όχι γενικότητες. Συγκεκριμένες πολιτικές που θα αποτελέσουν λύση σε συγκεκριμένα προβλήματα. 

Όταν ο αντίπαλός σου κρίνεται στο πεδίο με πολιτικές που προφανώς κάποιες είναι λάθος, κάποιες πολιτικά εξοργιστικές, κάποιες που εξόφθαλμα ευνοούν λίγους, αλλά δεν αρκεί να καταγγέλλεις, πρέπει να προτείνεις. 

Ανάμεσα στο αφηρημένο και στο συγκεκριμένο οι πολίτες πάντα θα επιλέγουν το συγκεκριμένο ακόμα και αν διαφωνούν. 

Για πολλά χρόνια έχουμε υποτιμήσει, κακώς όπως αποδείχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η στρατηγική του είναι σαφής, η κατάληψη του κέντρου και η δημιουργία διπόλου με την ακροδεξιά, σε ένα κακέκτυπο του Macron- Lepen.

H κομματική μας ανασυγκρότηση είναι κοινωνικά αδιάφορη. Η ύπαρξη όμως πολιτικών και νέων προσώπων που θα τις υπερασπιστούν τουναντίον. 


Βρισκόμαστε στο παράδοξο η σημερινή κομματική ηγεσία να έχει περισσότερες ευθύνες για την κατάσταση από τον ίδιο τον πρόεδρο, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Χρειαζόμαστε γρήγορές μεν, καλά μελετημένες δε τακτικές κινήσεις μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου που θα ξεδιπλώνεται, ειδάλλως η κατάληξη του κομματικού μας σπιτιού θα είναι μέρος της ιστορίας. 

Η μη ύπαρξη δομών σε αυτοδιοίκηση και συνδικάτα μας κάνει ακόμα πιο ευάλωτους. Στόχος όλων από όποια θεσμική θέση και αν βρισκόμαστε πρέπει να είναι το clean start με ανθρώπους που αποτελούν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. 

Από τις επιλογές μας θα κριθούμε όλοι και η τύχη του κόμματος. Δεν χωράνε εγωισμοί και ρεβανσισμοί μπροστά στο κίνδυνο της εξαΰλωσης.


Αντώνης Ελευθεριάδης είναι είναι τραπεζικό στέλεχος, πιστοποιημένος στην παροχή επενδυτικών συμβουλών – Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής Χρηματοπιστωτικού Τμήματος.. 



https://parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου