Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Χαρίτσης: Να παραιτηθεί άμεσα ο Φλωρίδης

«Η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση της Δεξιάς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να φύγει. Να πέσει. Να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής προς τη Δημοκρατία μας. Δεν πάει άλλο». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επι της πρότασης δυσπιστίας.

Παρουσιάζοντας την πρόταση της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο «για έναν σύγχρονο ενιαίο δημόσιο μεταφορικό φορέα στον σιδηρόδρομο. Να αντιστραφεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της αποθέωσης της αγοράς. Ενιαίος δημόσιος μεταφορικός φορέας τώρα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την ασφάλεια των μεταφορών, αλλά και για ένα αναπτυξιακό κράτος που χρησιμοποιεί στρατηγικά τις υποδομές τους για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Καλούμε τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Καλούμε τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους και την ελληνική κοινωνία να διαμορφώσουμε μέτωπο για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη!».

Επανερχόμενος στο ζήτημα του δυστυχήματος είπε ότι σήμερα βρισκόμαστε εδώ, γιατί ο πόνος ξεχείλισε. Γιατί ο πόνος έγινε οργή. «Τα όσα συνέβησαν, τα όσα τραγικά συνέβησαν, το μοιραίο βράδυ έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας. Αλλά σήμερα, η Κυβέρνηση βρίσκεται στη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται για όσα ακολούθησαν.

Για μια πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης που μας αφήνει άφωνους – ακόμα και όσους νομίζαμε ότι τίποτα πια δεν θα μπορούσε να μας εκπλήξει με αυτή την Κυβέρνηση. Αλλά κανείς μας, ακόμα και ο πιο καχύποπτος, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι την πρώτη κιόλας μέρα, τη μέρα που το σοκ είχε παραλύσει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, κάποιοι παρασκηνιακά φρόντιζαν για την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Ότι κάποιος ή κάποιοι θα έκαναν το αδιανόητο. Θα έπαιρναν τους ηχογραφημένους διαλόγους από το κέντρο του ΟΣΕ και θα έκαναν μια βολική κοπτοραπτική για να επιτύχουν έναν και μόνο στόχο: να πείσουν ότι για το θάνατο 57 ανθρώπων μοναδικός υπεύθυνος είναι ένας ανεύθυνος σταθμάρχης», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη να παραιτηθεί λέγοντας: «Ως Υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνετε σε εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και λέτε ότι είναι για τα μπάζα όποιος μιλάει για μπάζωμα. Η συμπεριφορά σας είναι ανεπίτρεπτη και αντιθεσμική. Και μετά από αυτό οφείλατε να παραιτηθείτε άμεσα».

Κάλεσε, δε, τη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής και να αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κ. Καραμανλή. «Δεσμευτείτε λοιπόν σήμερα ότι θα συμφωνήσετε σε σύσταση προανακριτικής», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου