Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Αιτωλοακαρνανία: Αποφάσισαν αποχή από τις ευρωεκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Την αποχή τους από τις Ευρωεκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι στην Άνω Μακρινού Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποκατάσταση τμήματος δρόμου μόλις 100 μέτρων από τις καταστροφές του 2021.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Γαλατσίδας στην ΕΡΤ, η απόφαση των κατοίκων είναι μια κραυγή αγωνίας και απελπισίας.


Συνολικά τέσσερις οικισμοί (Κυψέλη, Μεταξά, Αγία Τριάδα και Αγ. Απόστολοι) έχουν επικοινωνία με το κέντρο της κοινότητας μόνο μέσω ενός χωματόδρομου που όταν βρέχει γίνεται αδιάβατος. Για να τον προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να κατέβει στην Κάτω Μακρινού ώστε στη συνέχεια να ανέβει στην Άνω Μακρινού, διανύοντας μια απόσταση 20 χιλιομέτρων.

«…Στο χωριό οι μαθητές αναγκάζονται περνώντας από χωματόδρομους, να φτάνουν στην πλατεία του χωριού για να μεταφερθούν στο σχολείο….Οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα με το καρότσι για να το πάνε στο βυτίο, πολλές φορές με άσχημες καιρικές συνθήκες…Στο χωριό η μοναδική ψησταριά που υπήρχε, έκλεισε!», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας και πρόσθεσε:


«Είμαστε 800 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον εμείς οι 300 στην κοινότητα Μακρυνούς αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές. Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου