Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Μέχρι πότε θα κρατήσουν, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας τη θέση του ήλιου παίρνουν οι – κατά τόπους – έντονες βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, όπως έγραψε την Κυριακή (18/8), ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν έως και την Τετάρτη (22/8).
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έγραψε: «Τη Δευτέρα (19/8) θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα. Την Τρίτη (20/8) θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βοχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως το απόγευμα, και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο, κεντρική και βόρεια Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.


Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Την Τετάρτη (21/8) σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά – όχι όμως έντονα – με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια. Το διήμερο Πέμπτης (22/8) και Παρασκευής (23/8) δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή (23/8). Ο καιρός, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/8), δεν θα αλλάξει σημαντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου