Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Επέστρεψε στην αίθουσα της συνεδρίασης η Θεοδώρα Τζάκρη, ύστερα από σύντομη διαβούλευση του κασσελακικού στρατοπέδου.

Στο κυρίως θέμα της μπαίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλο από την απάντηση του κόμματος στο επίμαχο εξώδικο Κασσελάκη.

Μολονότι τελικά το απέσυρε χθες το απόγευμα, το κλίμα εναντίον του δεν έχει αμβλυνθεί, καθώς θεωρήθηκε ότι η απόφαση αυτή έρχεται πολύ καθυστερημένα σε σχέση με την ένταση που έχει δημιουργήσει. Επιπλέον ιδιαίτερα αρνητικά έχει αξιολογηθεί το γεγονός ότι ο Στέφανος επισήμανε στη σχετική ανάρτηση του πως «ο σκοπός του εξωδίκου επετεύχθη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της πλειοψηφίας, αναμένεται να προταθεί η πολιτική καταδίκη του Στέφανου Κασσελάκη και να εκφραστεί, επιπλέον, άποψη του οργάνου υπέρ του αποκλεισμού της υποψηφιότητας του για την προεδρία.

Μάλιστα, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε τον λόγο να μιλήσει στην ΚΕ και άμεση ήταν η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη στο βήμα της ΚΕ, λέγοντας «Αν θέλει η συντρόφισσα Τζάκρη να πάρει τον λόγο να πάρει κάρτα και να διαπιστευθεί».



Νωρίτερα, ο Γιάννης Μαντζουρανης ανέφερε: «Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους.

Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου