Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Δεν θα γίνει το debate Ανδρουλάκη – Δούκα

 

Δεν θα γίνει όπως όλα δείχνουν το debate ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για νέο Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ.



Πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη αποδίδουν το «ναυάγιο» στην αδυναμία εύρεσης κατάλληλης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν: «Δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».
Και οι δύο «θετικοί» αλλά δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή»

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Χάρης Δούκας είχαν εκφράσει δημόσια την επιθυμία τους για τη διεξαγωγή του debate. Τη συζήτηση είχε ανοίξει ο δεύτερος, ο οποίος επικοινώνησε με την ΕΡΤ, συζητώντας τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας. «Είναι σημαντικό να κάνουμε έναν ζωντανό και παραγωγικό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και της χώρας», είχε τονίσει.


Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, είχε δηλώσει: «Εγώ από τη δική μου πλευρά είμαι θετικός να κάνουμε ένα debate με πολιτικό πολιτισμό, όπως έγινε και το προηγούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Τις διαπραγματεύσεις για το debate των δύο υποψήφιων είχαν αναλάβει οι εκπρόσωποι των δύο επιτελείων, η Στεφανία Μουρελάτου και ο Βαγγέλης Τσόγκας από την πλευρά Ανδρουλάκη και η Ανδριάννα Μαγγανιά και Παναγιώτης Βλάχος από την πλευρά Δούκα. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την κατάλληλη ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου