Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

50 κορυφαίοι μάνατζερ της Ευρώπης υπερ του ευρώ




Yπό τον τίτλο «Το ευρώ είναι απαραίτητο» πενήντα διευθυντές κορυφαίων ομίλων της Γερμανίας και της Γαλλίας συνυπογράφουν καμπάνια-έκκληση για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, του ευρώ.

Η καμπάνια η οποία είχε αναγγελθεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δημοσιεύθηκε σήμερα στις γερμανικές εφημερίδες Handelsblatt (Χάντελσμπλατ) και Frankfurter Allgemeine Zeitung (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ). 



    Στην έκκληση υπογραμμίζεται η αξία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος ως η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τονίζεται ότι «οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους θα πρέπει να βοηθηθούν ώστε να επανακτήσουν την οικονομική τους αυτοδυναμία και να προσφέρουν έτσι στους λαούς μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον τους».

Οι κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες τονίζουν ότι «η επιστροφή σε σταθερές δημοσιονομικές καταστάσεις θα κοστίσει μεν πολλά δισεκατομμύρια, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό μας νόμισμα αξίζουν όσο τίποτα άλλο αυτή την επένδυση».

    Στους συνυπογράφοντες διευθυντές γερμανικών ομίλων συγκαταλέγονται ο Ντίτερ Τσέτσε (Daimler), Πέτερ Λέσερ (Siemens), Φραντς Φέρενμπαχ (Bosch), Ρενέ Όμπερμαν (Deutsche Telekom) Νόρμπερτ Ραϊτχόφερ (BMW), Φρανκ Άπελ (Deutsche Post), Γκέρχαρτ Κρομ (ThyssenKrupp) και Μίχαελ Ντίκμαν (Allianz). Οι όμιλοι που εκπροσωπούν οι συμμετέχοντες στην καμπάνια απασχολούν περισσότερα από 5 εκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως και έχουν κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ.

    Οι κορυφαίοι μάνατζερ εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ευρώ και της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και κάνουν έκκληση για συστράτευση με στόχο τη διάσωση του κοινού νομίσματος. «Το ευρώ συμβολίζει τη σημερινή Ευρώπη. Ένα ναυάγιο του κοινού νομίσματος θα αποτελούσε μοιραία οπισθοδρόμηση για την Ευρώπη. Πρέπει να πείσουμε γι’ αυτό τους συμπολίτες μας», τονίζουν στην κοινή τους έκκληση.



Τρελο Κουνελι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου