Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο ΠΟΥΤΙΝ, Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΚΑΙ ΤΟ... LADA



10-putins-lada-kalinaAφιέρωμα στην πορεί της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Lada, κάνει το πρακτορείο Bloomberg, στην προσπάθεια της εταιρείας να στηρίξει τη ρωσική οικονομία, στο να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς.
"To Lada, το αυτοκίνητο του σοβιετικού προλεταριάτου, επιβίωσε κατά τη μετάβαση στον καπιταλισμό και τώρα επεκτείνεται, για να προφυλαχθεί από την General Motors Co (GM) και τη Fiat SpA (F), δύο δεκαετίες μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.


Ο γονέας της Lada, η OAO Avtovaz, η οποία διαθέτει το 25% της Renault SA (RNO), σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 153 δισεκατομμύρια ρούβλια ($ 5.4 δισεκατομμύρια), για να εισαγάγει επτά μοντέλα, στα επόμενα τρία χρόνια. Τα αυτοκίνητα σε ορισμένες περιπτώσεις αντικαθιστούν τα οχήματα που αναπτύχθηκαν πριν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανέλθει στην εξουσία το 1985".

Οι Ρώσοι ελπίζουν πως η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία θα ικανοποιήσει τους πελάτες της, όπως δηλώνει όπως ο Sergei Chernikh, διευθυντής λιανικής πώλησης στο Voronezh, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Μάλιστα, το πρακτορείο κάνει λόγο και για την προ μηνών διαφήμιση της Lada, μέσω του Πούτιν, ο οποίος οδήγησε 2.156 χιλιόμετρα με ένα κίτρινo Lada, προκειμένου να δείξει ότι είναι ασφαλές, αξιόπιστο και πως οι Ρώσοι πρέπει να το εμπιστευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου