Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

Οριστική και μη αναστρέψιμη χαρακτηρίζει τη θέση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί επίσης κομβική την αξιοποίηση της...  ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
"Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκή Ενωσης και μέλος της ευρωζώνης. Αυτή είναι μία οριστική και αμετάκλητη συνθήκη", σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συνέντευξή του προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός υποστηρίζει τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της κυβέρνησης παρότι κάποιοι αναλυτές εξακολουθούν να κινδυνολογούν ότι η χώρα μας ενδέχεται να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα και να επιστρέψει στη δραχμή.
"Αυτή είναι η κοινή βούληση του λαού μας. Σας μιλώ εκ μέρους του έθνους μας, αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας, οπέραν πάσης αμφιβολίας", υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος.
Σχολιάζοντας τις αμφιβολίες κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορέσει να φέρει εις πέρας τη δημοσιονιομική προσαρμογή, ο κ. Βενιζέλος διαπιστώνει ότι η χώρα μας πρέπει να παρουσιάσει "νέα εχέγγυα εθνικής, πολιτικής και οικονομικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας", ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεσων, λέει:
"Είναι μια νέα εποχή. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είναι πράγματι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα. Εχουμε όμως ένα στιβαρό νομικό πλαίσιο, σε συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους και διαθέτουμε την απαιτούμενη βούληση και την αναγκαία τεχνογνωσία για να προχωρήσουμε μέσα από μία γρήγορη διαδικασία, αφού πρέπει να πετύχουμε πολύ συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους".
"Χρειαζόμαστε την αναγκαία τεχνική φερεγγυότητα, επειδή αυτό είναι βασικό σημείο και για τη φερεγγυότητα της χωρας μου", λέες σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος προφανώς και στην προωθούμενη αξιοποίηση ευρωπαίων τεχνοκρατών σε κρίσιμα πόστα. Χωρίς την εφαρμογή του προγράμματος, δεν είναι δυνατόν να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια, όχι μόνο την κυριαρχία, αλλά την αξιοπρέπεια του λαού μας". 
fimotro   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου