Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Φεύγει ο Καντάφι με όρους;;


Σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα, η οποία επικαλείται υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο αποκάλυψε ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είναι έτοιμος και διατεθειμένος να φύγει από την εξουσία με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλειά του. Η αναφορά αυτή στο δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας Kommersant, η.
..



οποία δεν αποκάλυψε την πηγή της, έρχεται μία μέρα μετά από τις συζητήσεις για την αναζήτηση τρόπων τερματισμού του πολέμου στη Λιβύη που κυριάρχησαν στις επαφές της Ρωσίας με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν και το Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Τζέικομπ Ζούμα.
"Ο στρατηγός (Καντάφι) στέλνει μηνύματα ότι είναι έτοιμος και πρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσία σε αντάλλαγμα με εγγυήσεις για την ασφάλειά του", ανέφερε η Kommersant, μεταφέροντας τη δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της ρωσικής κυβέρνησης. Κατά την εφημερίδα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι και άλλα έθνη πιθανόν συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας είναι πρόθυμα να δώσουν στον Λίβυο Πρόεδρο τις εγγυήσεις που ζητά.

Η Kommersant ανέφερε επίσης ότι ο Καντάφι,σε περίπτωση που ο ίδιος παραιτηθεί, θέλει να επιτραπεί στο γιο του, Σαΐφ αλ-Ισλάμ
, να συμμετέχει στις εκλογές αν ο ίδιος κατέβει από την εξουσία, όρος που ενδεχομένως να μη γίνει αποδεκτός από τους εξεγερθέντες. Η κυβέρνηση της Λιβύης δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για μία συμφωνία ειρήνευσης με αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι όμως δεν διαπραγματεύονται τις θέσεις τους σχετικά με το μέλλον του Καντάφι. Επίσης, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης σχετικά με το τέλος της 42ετούς κυριαρχίας του πατέρα του, ενώ το αντικαθεστωτικό Εθνικό Συμβούλιο Μετάβασης αναδιπλώθηκε ως προς προηγούμενη δήλωσή του ότι ο Καντάφι μπορεί να παραμείνει στη Λιβύη αν εγκαταλείψει την εξουσία.   
       trelo kouneli       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου