Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Νέα αυτοκτονία εργαζομένου στην Foxconn

Νέα αυτοκτονία εργαζομένου στην Foxconn
Ένας νέος κρίκος προστέθηκε στη θλιβερή αλυσίδα των αυτοκτονιών εργαζομένων της εταιρείας Foxconn. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο 21 ετών, ο οποίος αυτοκτόνησε σε εργοστάσιο της εταιρείας στο νότιο τμήμα της Κίνας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ο νέος θάνατος προστίθεται στο κύμα αυτοκτονιών εργαζομένων της περασμένης χρονιάς, στην επιχείρηση της Ταϊβάν.

Ο νεαρός άνδρας είχε αρχίσει να εργάζεται στο εργοστάσιο της Foxconn, στην επαρχία Σένζιεν, την 27η Ιουνίου. Ο 21χρονος βρέθηκε νεκρός χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Economic Times» του Χονγκ Κονγκ, η οποία επικαλέστηκε ένα στέλεχος της επιχείρησης. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Commercial Times» της Ταϊβάν, εκτιμάται ότι η αυτοκτονία του νεαρού δεν οφείλεται στις πιέσεις οι οποίες του ασκούνταν στο εργασιακό του περιβάλλον.


Τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι στη Foxconn, τη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως που αναλαμβάνει την εν μέρει ή στο σύνολό τους παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών για λογαριασμό επιχειρήσεων - γιγάντων όπως οι Apple, Sony και Nokia, αυτοκτόνησαν το 2010 υπό παρόμοιες συνθήκες.

Μετά το πρόσφατο κύμα των αυτοκτονιών, η επιχείρηση είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά περίπου 70% των μισθών στα κινεζικά εργοστάσιά της, οι συνθήκες εργασίας στα οποία έχουν καταγγελθεί από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου