Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

To FBI κυνηγάει τους Anonymous

Ενοχλεί τις αρχές των ΗΠΑ (και όχι μόνο) η δράση των χακτιβιστών Anonymous. Έτσι το FBI πραγματοποίησε τουλάχιστον 14 συλλήψεις ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποίησε για τον εντοπισμό μελών της διαδικτυακής οργάνωσης.
Η επιχείρηση του FBI έλαβε χώρα στις περιοχές της Φλόριντα, του Σαν Φρανσίσκο και του Νιού Τζέρσι.
Στο μεταξύ ομοσπονδιακός αξιωματικός δήλωσε νωρίτερα ότι αναμένονται τουλάχιστον 15 συλλήψεις, κατόπιν ισάριθμων ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί.

Οι Anonymous έχουν μεγάλο ιστορικό δράσεων, καθώς έχουν εξαπολύσει διαδικτυακές επιθέσεις σε site της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, την Motion Picture Association of America και την Recording Industry Association of America, αλλά και τη Booz Allen Hamilton, μία εταιρεία η οποία συνεργάζεται με το Πεντάγωνο.
Ωστόσο οι Anonymous απέκτησαν διεθνή φήμη όταν κατάφεραν να ρίξουν τις ιστοσελίδες των MasterCard, Visa and PayPal σε ένδειξη συμπαράστασης στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές αρχές κάποιας χώρας προχώρησαν στη σύλληψη μελών της εν λόγω οργάνωσης. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν λίγο καιρό στην Ιταλία.
mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου