Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Διευθυντής τράπεζας μέλος καρτέλ ναρκωτικών


Διευθυντής τράπεζας μέλος καρτέλ ναρκωτικών


Τρεις Ελληνες, εκ των οποίων ο ένας διευθυντής τράπεζας, ήταν ανάμεσα στα μέλη ενός από τα πιο επικίνδυνα καρτέλ ναρκωτικών που προσπάθησαν μέσω της χώρας μας να «πλημμυρίσουν» την Ευρώπη με κοκαΐνη.

Εφεραν στην Ελλάδα ένα κοντέινερ με 123 κιλά άσπρης σκόνης, το οποίο προσπάθησαν αρχικά να μεταφέρουν στα Σκόπια. Οι τρεις συλληφθέντες, κάτοικοι Φλώρινας, είχαν αναλάβει τη διερεύνηση του τρόπου μεταφοράς της κοκαΐνης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια στη Σερβία.


«Με τη σύλληψη των τριών κατοίκων της Φλώρινας ολοκληρώθηκε η εξάρθρωση της διεθνούς, 12μελούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Ελλάδα, στην ΠΓΔΜ και στη Σερβία», ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, κ. Παπαδόπουλος.

Η πολυεθνική επιχείρηση για το «μεγάλο» χτύπημα στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης-εμπορίας ναρκωτικών ξεκίνησε στα μέσα του φετινού Μαΐου. Στις έρευνες συμμετείχαν εκτός από τις αρμόδιες ελληνικές διωκτικές αρχές, και οι υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών της Μεγάλης Βρετανίας (SOCA), των ΗΠΑ (DEA), της Σερβικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΠΓΔΜ.

Περί τα μέσα του Μαΐου έλαβε το ΣΔΟΕ και μια πληροφορία- «χρυσάφι», που προέκυψε μέσω της συνεργασίας με τις άλλες υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών των συγκεκριμένων χωρών: σύμφωνα με αυτή, ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από τη Βολιβία και με πιθανό προορισμό την ΠΓΔΜ περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

«Η υπηρεσία εντόπισε στις 19 Ιουνίου το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ στη φορτωτική αναφερόταν ότι περιείχε γεωργικά μηχανήματα, πρέσες λαδιού, σόγιας», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο κοντέινερ ακολούθησε εξο [Ο στρόφαλος όπου έκρυβε στα... σωθικά του την κοκαΐνη.] ονυχιστική έρευνα των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών μέσα στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων των γεωργικών μηχανημάτων.

«Μέσω αξιοποιήσιμων πληροφοριών από το εξωτερικό και την Ελλάδα προέκυψε, κατόπιν, και η εμπλοκή τριών Ελλήνων. Ο ένας είναι διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στη Φλώρινα, ο δεύτερος υπάλληλος σε τράπεζα και ο τρίτος υπηρετεί ως τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό τελωνείο. Αυτοί είχαν αναλάβει για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης να διερευνήσουν τον τρόπο μεταφοράς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς την ΠΓΔΜ και κατόπιν στη Σερβία. Ακόμη, είχαν αναλάβει να διερευνήσουν εάν το εμπορευματοκιβώτιο ήταν επιτηρούμενο από τις διωκτικές αρχές και αν είχε ανακαλυφτεί η κοκαΐνη σ’ αυτό», αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν συλληφθεί πέντε μέλη της σπείρας στη Σερβία και άλλα τέσσερα μέλη στην ΠΓΔΜ από τις διωκτικές αρχές των δύο γειτονικών χωρών.

Η σύλληψη των Ελλήνων έγινε στα σπίτια τους στην ακριτική πόλη από μικτή ομάδα, αποτελούμενη από τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ και τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Στην κατοχή του τραπεζικού και της συντρόφου του από τη Σερβία βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (χασίς - κοκαΐνη). Στην κατοικία του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου