Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αντιδράσεις στη συνέντευξη Α. Σαμαρά


Αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στον «Κόσμο του Επενδυτή» όπου μεταξύ άλλων προτείνει επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων και ζητά πρόωρες εκλογές.

  «Το κατά πόσο ο κ. Σαμαράς αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, που υλοποιεί ο κ.Παπανδρέου, αποδεικνύεται από την συμπληρωματικότητα των προγραμμάτων τους και τον κοινό νεοφιλελεύθερο πυρήνα, που χαρακτηρίζει τις στρατηγικές τους επιλογές για την Ελλάδα και την Ευρώπη. 


Άλλωστε, η πρόσφατη ψήφιση από τη Ν.Δ. του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μας προϊδεάζει για το ενδεχόμενο μιας νέας μνημονιακής συναίνεσης ανάμεσά τους», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ.

«Εκείνο που επιβάλλεται είναι η αλλαγή του περιεχομένου της ασκούμενης πολιτικής. Είναι αναγκαία η πολιτική της δίκαιης κατανομής των βαρών, της στήριξης των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την άμεση εκκίνηση της παραγωγικής-αναπτυξιακής διαδικασίας.

Οι πρόωρες εκλογές θα προκύψουν ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται με δεδομένη την ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου