Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση με τους περιφερειάρχες! Κριτική Αντ. Σαμαρά για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη



Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράττη άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της συνάντησης που έχει με τους περιφερειάρχες στα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος θεσμός της αιρετής περιφέρειας.
Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εννέα μήνες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, έχουν επαληθευθεί οι προβλέψεις της ΝΔ για τα προβλήματα που δημιούργησε η «επιπόλαιη», όπως είπε, προσπάθεια μεταρρύθμισης, τώρα που έχει κατακαθίσει ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός.
Επισήμανε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση βρίθει από λάθη και αναποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι στηρίζει με κάθε τρόπο και πιστεύει στο ρόλο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ως πυλώνα της ανάπτυξης του τόπου.
Ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και ζήτησε από τους περιφερειάρχες να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες, πέρα από το γεγονός ότι δεν εισπράττουν, όπως τους είπε, όσα τους έχουν υποσχεθεί.
Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να υπάρξει υπάρχει ένα πιο ευέλικτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την περιφέρεια, αλλά και να τερματιστεί η επικάλυψη αρμοδιοτήτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου