Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κυρίζογλου, ο Γαλαμάτης και μια ήττα που έφερε γκρίνια!


«Ηταν ένα ματς ΠΑΟΚ-Αρης, που, ενώ φαινόταν αμφίρροπο, τελικά το χάσαμε με 3-0». Αυτό ήταν το σχόλιο έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους της ΝΔ Θεσσαλονίκης

λίγες ώρες μετά την εκλογική ήττα της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης του Λάζαρου Κυρίζλογλου, την οποία στήριξε η ΝΔ στις εκλογές της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Μια ήττα που προκάλεσε
εντάσεις και τριβές στο «γαλάζιο» στρατόπεδο και πιθανόν να δημιουργήσει στο μέλλον νέες ισορροπίες στη ΝΔ.
Στη ΝΔ είχαν εστιάσει την προσοχή τους εδώ και καιρό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση τόσο για λόγους γοήτρου, μιας και η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης ήταν εδώ και πολλά χρόνια «γαλάζια», όσο και για λόγους ουσίας, καθώς η ΠΕΔ καλείται στο μέλλον να παίξει σημαντικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας, με πρώτο σταθμό αυτής της διαδρομής την εκλογή του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ (το διάδοχο σχήμα της ΚΕΔΚΕ), που θα εκλεγεί στις αρχές Οκτωβρίου.
Το αποτέλεσμα έριξε αλάτι στις ανοιχτές πληγές που υπήρχαν. Η πρωτιά του δημάρχου Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη, που πέρασε σε ψήφους τον Λάζαρο Κυρίζογλου επιβεβαίωσε την αίσθηση ότι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης δεν κατάφερε να συσπειρώσει «το όλον» της παράταξης. Την ίδια στιγμή πάντως του αναγνωρίστηκε ότι κατάφερε να χωρέσει στον ίδιο συνδυασμό τους πάλι ποτέ άσπονδους φίλους Στάθη Λαφαζανίδη και Δημήτρη Χατζηβρέττα (ήταν αντίπαλοι στο δήμο Ευόσμου), Δημήτρη Σαραμάντο και Νικόλαο Μπάτο (ήταν αντίπαλοι στο δήμο Ωραιοκάστρου) και να ενσωματώσει στο συνδυασμό το δήμαρχο Χαλκηδόνας, Παναγιώτη Δαϊκούδη, που στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ.
Όπως έλεγε έμπειρος παράγοντας της τοπικής ΝΔ, «η μάχη χάθηκε. Μπορεί να χάθηκε λόγω των δικών μας προβλημάτων, αλλά και γιατί ο αντίπαλος έδειξε ότι είχε μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη. Και αυτό μετρά και στο ποδόσφαιρο αλλά και στην πολιτική».
  Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου