Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Αγανακτισμένοι: Προετοιμασία διαδηλωτών σε 76 χώρες


Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίσθηκαν χθες οι προετοιμασίες για τις διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα σε 868 πόλεις, σε 78 χώρες με σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».
Οι μεγαλύτερες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου, καθώς και στο Σίδνεϊ. Συγκέντρωση και συναυλία έχει προγραμματιστεί για σήμερα και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη η βροχή δεν εμπόδισε τα μέλη του Κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» από το να πραγματοποιήσουν τη δική τους επιχείρηση καθαρισμού του πάρκου Ζουκότι στο οποίο έχουν κατασκηνώσει, προκειμένου να μην εκδιωχθούν από τα συνεργεία καθαρισμού που επρόκειτο να φτάσουν εκεί χθες τα ξημερώματα.
Τελικά τα κατάφεραν και η επιχείρηση καθαρισμού αναβλήθηκε. Οι διαδηλωτές θεωρούσαν ότι η επιχείρηση καθαρισμού αποτελούσε μια προσπάθεια των Αρχών να τους απομακρύνουν μόνιμα και είχαν πει ότι θα παρεμπόδιζαν αυτήν την προσπάθεια, φτιάχνοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα.
Στη Νέα Υόρκη
Τα συνεργεία καθαρισμού επρόκειτο να έρθουν στο πάρκο χθες τα ξημερώματα, καθώς οι Αρχές της Νέας Υόρκης είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στο πάρκο, τη φθορά και τη συσσώρευση σκουπιδιών.
Δεκάδες σκούπες μοιράστηκαν στους διαδηλωτές και οι συγκεντρωμένοι φορώντας λευκές ή κίτρινες φόρμες άρχισαν να ρίχνουν νερό και να σκουπίζουν το πάρκο Ζουκότι.
Χθες, ο Χάουαρντ Μπάφετ, διευθυντής του γιγαντιαίου επενδυτικού οίκου Berkshire Hathaway Inc. και γιος του επικεφαλής της εταιρείας, δισεκατομμυριούχου Ουόρεν Μπάφετ τάχθηκε υπέρ των διαδηλωτών της Γουόλ Στριτ, λέγοντας ότι έχουν εξοργιστεί από τις καταχρήσεις των εταιρειών και από την ανισότητα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς που διευρύνεται συνεχώς.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου