Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μιχελάκης: "Ο Σαμαράς θα αποκαταστήσει τις αδικίες"


Μιχελάκης: "Ο Σαμαράς θα αποκαταστήσει τις αδικίες"
Για αξιωματική αντιπολίτευση που κρατάει σώφρονα στάση την ώρα μιας μεγάλης κρίσης και η οποία με δέσμευση του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά θα αποκαταστήσει τις αδικίες στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Η ΝΔ κρατάει μία σώφρονα γραμμή και καταθέτει προτάσεις ολοκληρωμένες πολλές από τις οποίες κακοποιεί η κυβέρνηση. Παραδείγματος χάριν εφεδρεία. Η δέσμευση Σαμαρά είναι πως όσοι λαμβάνουν σύνταξη από 700 ευρώ και κάτω και έχουν χάσει ένα τμήμα της, όσο κι αν είναι αυτό, θα αποκατασταθούν. Η ανάπτυξη που θα έρθει με την εφαρμογή του πλάνου θα φέρει και τις υπόλοιπες αλλαγές για την αποκατάσταση και των άλλων αδικιών» τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εξήγησε ότι οι παροχές αυτές δε θα γίνουν για να χαϊδευτούν αυτιά αλλά «θα γυρίσουν στην πραγματική οικονομία γιατί οι άνθρωποι τα θέλουν για να καλύψουν βασικές ανάγκες».

Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων και την απόφαση να πληρώνουν το χαράτσι ακόμη και οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται απαλλαγής το οποίο θα επιστρέφεται μετά από σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για «καψόνι» και «απαράδεκτα πράγματα».

Ο κ. Μιχελάκης στη συνέχεια επανέλαβε την κριτική της ΝΔ για τις προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αναγκαιότητας των προσλήψεων αλλά διερωτάται γιατί δεν καλύφθηκαν από όσους προορίζονται για εφεδρεία και έγιναν νέες προσλήψεις. Παράλληλα, εξήγησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει την εφεδρεία όπως την είχε ανακοινώσει, δηλαδή «χωρίς απολύσεις αλλά με εκπαίδευση των εφέδρων ώστε να αξιοποιηθούν».

Ο κ. Μιχελάκης, τέλος, επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε «Γουδή», ενώ κατέληξε λέγοντας πως η ΝΔ θα περιμένει τη Σύνοδο Κορυφής το σαββατοκύριακο και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί υπεύθυνα.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου